zelf sfeervolle, unieke kerstkaarten maken hoofdfotoZo leuk als je wordt gevraagd om een product te testen en dat deed ik. Ik mocht op kosten van Fotofabriek twee setjes A6-kerstkaarten bestellen en jou vertellen wat ik ervan vond: komt ie! Zelf sfeervolle, unieke kerstkaarten maken met Fotofabriek. Yes!

Al eerder mocht ik een mooi product maken voor Fotofabriek. Dit waren retroprints: echt supergaaf. Ook mocht ik een mok voorzien van één van mijn gedichten. Dat was ook echt top om te doen. Er zijn zoveel mogelijkheden, te leuk! Dit keer waren het twee setjes unieke kerstkaarten die ik mocht maken.

Als ik had geweten dat het zo eenvoudig om kerstkaarten te maken, had ik iets eerder de bestelling geplaatst. Maar het duurde even voordat ik zover was. Ik was nog druk met mijn webshop en het afstijlen daarvan.

Vervolgens moest ik nog een leuk ontwerp bedenken. Dat gaat niet een-twee-drie. Ik moet altijd even broeden, zo noem ik dat zelf. Omdat mijn webshop zoveel denkruimte in beslag nam, was ik niet heel snel.

Snel naar Fotofabriek en kaarten bestellen. Ik koos voor een eigen basisontwerp. Je kunt ook helemaal vanaf de start een kaartje maken, maar ook een eigen ontwerp gebruiken en dit pimpen (love it). Dit keer gebruikte ik dus een ontwerp zonder toeters en bellen, waar ik meestal zo van hou, maar een rustige basis (ahum).

zelf sfeervolle, unieke kerstkaarten maken twee kaartjes

Dat basisontwerp maakte ik met diverse lettertypes. Zo leuk om te experimenteren met allerlei fonts. Ik koos ervoor om twee teksten van kerstliedjes te kiezen en die met verschillende fonts te maken. Dit kun je uiteraard ook met de software van Fotofabriek doen. Wat jij zelf prettig vindt. 

Omdat Fotofabriek een hele verzameling aan plaatjes heeft in hun programma (heerlijk om creatief mee aan de slag te gaan), koos ik dus een rustige basis. Ik mocht twee setjes bestellen. De eerste versie werd staand en de tweede liggend.

Omdat ik mijn ontwerp staand had gemaakt, hield ik bij de liggende versie aan de zijkant ruimte over. Daarom heb ik deze voorzien van een achtergrond.

Met het pipetje (wat je bij het maken tegenkomt) kun je heel makkelijk de achtergrond aanpassen. Je gaat met het pipetje naar de kleur die je wilt dat je achtergrond heeft, klikt erop en klaar. Een kind kan de was doen.

Ik koos leuke cliparts die passen bij kerst. Er is een enorme database met allerlei leuke afbeeldingen.  Niet veel later waren mijn twee kerstkaarten klaar. Een echte aanrader. Zo leuk om je kaart tot leven te zien komen, helemaal naar jouw wens en stijl.

zelf sfeervolle, unieke kerstkaarten 16 kaartjes

Ik zette ze in het winkelmandje en Fotofabriek deed de rest. Normaalgesproken heb je dan de volgende dag je bestelling in huis. Helaas is de post vertraagd, maar gelukkig lagen ze dan toch op de mat. Keurig verpakt in karton, zodat er niets mis kan gaan.

zelf sfeervolle, unieke kerstkaarten maken in de envelop

Het leuke hieraan vind ik dat ik heerlijk kon mixen: een beetje van mij en een beetje van Fotofabriek. Allebei blij!

De kaartjes zijn mooi stevig. Ze vouwen dus echt niet zomaar om. Op de achterkant staat (heel licht) een afdruk waarop je het adres van de ontvanger kunt schrijven. Ik hoop dat je het kunt zien op de foto. Omdat ik echt al een leesbrilletje nodig heb (50plus), is dat het enige mini-kritiekpuntje. Dat had wel iets dikker gemogen.

zelf sfeervolle, unieke kerstkaarten maken achterkant kaartje

Zo simpel kan het dus zijn. Toen ik hiermee bezig was, bedacht ik dat je dit dus ook met mijn digitale producten kunt doen. Hiervoor kun je een van mijn gedichten gebruiken. 

Je koopt een leuke printable (digikaartjes), maakt hem persoonlijk door er nog een naam of iets liefs aan toe te voegen en klaar ben je! Je kunt dan de gewone kaarten kiezen op hun website en zo je geheel eigen set samenstellen. 

Zelf sfeervolle, unieke kerstkaarten maken

Wil je nog mooie, unieke kerstkaarten bestellen? Doe het vandaag nog, dan komen ze nog op tijd. Je kunt er ook voor kiezen om je buren blij te maken met een kaartje: een goede buur is immers beter dan een beste vriend!

Je kunt er ook een mooie mockup (afbeelding met wat accessoires) van maken en die posten op Social media. Natuurlijk wel even bij vermelden dat je vrienden zo’n mooie set kunnen bestellen bij Fotofabriek.

Het is trouwens ook niet gekoppeld aan kerstkaarten. Je kunt er elke soort kaarten van maken die je wilt. Dat is het leuke.

Stuur eens een kaartje in januari (de donkere dagen na Kerstmis) als de kerstboom weer op zolder ligt of bij de vuilnis en de dagen nog steeds kort, zuur en donker zijn. 

Een kaartje sturen kan altijd. Even iemand anders een knipoogje bezorgen. Het kost weinig moeite en het is voor een andere geweldig om te ontvangen. Bestel het digikaartje in mijn webshop vol digitale producten en gedichten en stijl het gezellig af op de site van Fotofabriek. Volgens mij de perfecte mix.

Laat mij vooral het resultaat van je noeste vlijt zien.

Rest mij nog jullie goede kerstdagen toe te wensen!

Hou je haaks!