The gallery was not found!

Gedichten Corona

Nu we in een periode van lockdown verkeren, mag je een heleboel niet. Dat resulteert bij sommige mensen tot depressie. Bij mij is het een reden om er een gedichten corona over te schrijven.

Niet meer naar de kerk in coronatijd

Die kunnen ernstig zijn, zoals de gedichten over het feit dat we niet meer naar de kerk kunnen. Hier heb ik een aantal gedichten over geschreven. Ik vind het echt heel moeilijk. In de gedichten verwoord ik zo goed mogelijk mijn gevoelens en het is fijn om een stukje herkenning terug te krijgen.

Dat je niet de enige bent met dit soort gevoelens. Daarom schrijf ik ze ook: om er anderen mee te bemoedigen. Samen is minder alleen.

Ook grappige gedichten over corona

Verder zijn er ook grappige exemplaren bij. Want zeg nu zelf: als je iedereen met die mondkapjes opziet en dan al die oren die dwars komen te staan. Tja, dan kan ik niet anders denken dan; de plastisch chirurg krijgt straks een hoop werk. En dan ontstaat er als vanzelf een gedicht.

Respect voor alle thuisonderwijzers

Gelukkig zijn onze kinderen groot, maar stel je voor dat je je kinderen dagelijks onderwijs moet geven. Eerlijk? Ik zou het niet kunnen.

Toch zie ik al die vaders en moeders die hun best doen hun kroost e.e.a. bij te brengen. En alle onderwijzers die digitaal moeten, terwijl ze er eigenlijk niets mee hebben. Het dan toch doen. Ik heb heel veel respect voor hen: voor het onderwijzend personeel en voor de ouders.

Dit respect vind je ook terug in mijn gedichten corona. Het varieert dus van vrolijk tot verdrietig en alles daartussen.

Lees ze en word bemoedigd. En heb je vragen of wil je een gedicht als kaart? Laat het me weten.