Gedichten moeder

Home/Gedichten moeder
Gedichten moeder2023-01-27T08:38:04+02:00

Gedichten moeder

Er zijn dagen dat ik me een mislukte moeder voel. En daar loop ik liever niet mee te koop. Toch heb ik ontdekt dat als ik het deel, er anderen zijn die hetzelfde meemaken. En weet je? Het helpt me om mezelf minder mislukt te voelen. Daarom dus gedichten moeder, omdat elke moeder zich weleens achter de oren krabt en zich afvraagt waar ze ooit aan begonnen is.
 
Want dat wordt niet verteld in de verhalen. Er wordt vaak een situatie geschetst van volop vreugde en de roze wolk. Nu heb ik ook echt wel op de roze wolk gezeten, maar soms ben ik er ook keihard af geknald.
 
En ik voelde me dan weleens onecht, als ik dat niet durfde delen. Daarom doe ik dat in mijn gedichten moeder wel. Iedere moeder voelt zich falen zo nu en dan. En dan helpt het als je ziet dat het bij een ander niet altijd heel veel beter is.
 
De gekste situaties komen langs: etenstaferelen aan tafel, homoseksualiteit, depressiviteit. Het zijn echt niet altijd kleine kinderproblemen, maar ook grote dingen. En toch probeer ik ze altijd met de nodige humor te benaderen.
Kleur bekennen aan een andere moeder helpt om de dingen wat te relativeren en geven wat lucht. Je bent echt niet de enige die struggelt met het moederschap en denkt: is dit het nou?
 
Ja, dit is het. Maar het zijn ook de meest fantastische knipoogjes die je je maar voor kunt stellen. En soms kan je zoveel van ze houden dat je hart bijna barst. En soms zou je het liefst achter het behang plakken, omdat ze zo vreselijk irritant zijn.

Gedichten moeder 

Dat dus. En ik durf het. Ik durf te zeggen dat het niet altijd koek en ei is. Ik ben best een angsthaas op veel vlakken in het leven, maar niet in kwetsbaarheid. Ik denk dat kleur bekennen helpt om anderen te bemoedigen: je bent niet de enige die het niet altijd redt.
 
Daarom schrijf ik dus mijn gedichten moeder en je snapt dat er elke keer wel weer een situatie is die schreeuwt om een gedicht. Het is zelfs zo erg dat ik zo nu en dan denk als iets vervelend zich voordoet: reden voor een gedicht.
 
Natuurlijk zeg ik dat niet hardop tegen mijn grut. Stel je voor!

Dichtbundel Mammoedig

Als klap op de vuurpijl heb ik mijn eerste dichtbundel uitgebracht bij Uitgeverij Palmslag. Helemaal trots dat snap je. De gedichten die je hier leest, staan in de bundel. Een bemoediging voor jou. Leuk als cadeautip.
 
Hou je haaks!
 
Alle gedichten op alfabetische volgorde, van A tot Z, vind je hieronder. 
 

Titel

Ga naar de bovenkant