waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig isHet valt niet mee om niet te shoppen als je een kerstmarkt bezoekt, toch? Ik kon het in ieder geval weer niet laten en heb weer iets leuks geshopt (shopaholic confessions). Weer iets met letters. Het was echt zo mijn stijl dat ik het wel moest kopen en zo goedkoop. Net als bij de kringloop winkel. Ik hoefde dus niet lang na te denken. En ja, dat lang nadenken doe ik best weleens. Waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig is? Ik vertel het je graag.

Het was kerstmarkt en ondanks dat ik een fikse oorontsteking had, moest en zou ik naar de markt. Ik vind al die kerstspulletjes zo leuk! Bovendien wilde ik ook nog een bolletje lichtblauwe katoen kopen. Dus… muts op (geen gezicht), sjaal om en dik ingepakt gingen we op weg.

Op deze markt stonden ook een aantal jongeren uit onze kerkelijke gemeente kerststukjes te verkopen voor World Servants.

Ze willen komende zomer naar Zambia om daar te gaan helpen met het bouwen van een lerarenwoning. Ook twee van onze zoons zullen hierheen afreizen (nee!). Ik durf er nog niet aan te denken.

Toch is het leuk om hen te sponsoren dus ook bij hen kochten we een leuke glazen vaas met hierin een amaryllisbol en kerstballen en sterren. Altijd leuk.

Nu maar hopen dat de amaryllis mijn groene vingers (die ik niet heb) overleeft, maar dat zien we vanzelf. Geen letters helaas, maar toch wel leuk.

Ik had (heel onbaatzuchtig) 4 gehaakte dekens beschikbaar gesteld, maar deze waren nog niet verkocht. Dat kan misschien altijd nog.

Ze waren in ieder geval goed bezig, de jeugd.

We slenterden op ons gemakje ook langs de andere kramen. Ik werd ook nog blij verrast met twee shirtjes bij Anna van Toor (van € 35 voor € 5), een te leuke actie om te laten liggen.

Ik had er juist twee weggedaan vanwege slijtage (en dat mag in de krant). Meestal vervang ik mijn kleding als voordat er maar een spoortje slijtage is. Gewoon omdat ik het zat ben.

Voor mijn oorontsteking kocht ik verdovende oordruppels (en ze werken) en toen we bijna aan het einde waren zag ik ze liggen: twee stuks in het grijs.

Zo ontzettend leuk en ze lagen echt op mij te wachten, want wat stond er op? Echt is voor mij.

Dat hoor ik echt zo vaak van mensen: Kijk eens, Annet, echt iets voor jou.

Waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig is

Ik heb blijkbaar een uitgesproken smaak (rood met witte stippen) en letter. Daarom had ik meteen een klik met deze kussens. En ze waren niet eens rood! Ze zijn betongrijs van het merk Zusss (heb ik ook een heerlijke zwart glanzende legging van) met tekst.

En het allerleukste moet nog komen. Inclusief binnenkussentje kostten ze slechts € 5 per stuk. Ik kon daar echter niet pinnen (groot probleem).

Manlief en ik hebben alle contanten bij elkaar geschraapt en we konden de € 10 contant afrekenen. Joepie! Echt zo blij mee. Echt iets voor mij! Het moest gewoon zo zijn. Echt een knipoogje met deze leuke kussens.

Tijdens een (kerst-)markt kom je vaak de leukste spullen tegen en helemaal niet duur. Ik hoop dat ik je ervan overtuigd en weet je nu het antwoord op de vraag: waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig is.

Inmiddels ben ik ook zelf aan de slag gegaan met mijn letterliefs. Ik schrijf gedichten en heb onlangs zelfs een dichtbundel Mammoedig gepubliceerd, voor moedige moeders.

Daarnaast maak ik digitaaltjes (digitale producten) die je kunt shoppen in mijn webshop en kunt gebruiken om er een mooi cadeautje van kunt maken. Een leuk knipoogje.

 

Ook tijdens het shoppen bij een kringloop winkel vind je de leukste dingen. Daar kan ik echt blij van worden. Net als van het schrijven van een gedicht. De aanleiding kan echt van alles zijn. De gedichten variëren dus van grappig tot tragisch en alles ertussen. Je vindt ze op mijn website. 

Hou je haaks!

Alle knipoogjes vind je onderaan deze pagina.