waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig is

Waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig is

Het valt niet mee om niet te shoppen als je een kerstmarkt bezoekt, toch? Ik kon het in ieder geval weer niet laten heb weer iets leuks geshopt. Weer iets met letters. Het was echt zo mijn stijl dat ik het wel moest kopen en zo goedkoop. Net als bij de kringloop. Ik hoefde dus niet lang na te denken. En ja, dat lang nadenken doe ik best weleens. Waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig is? Ik vertel het je graag.

Toch even naar de kerstmarkt

Het was kerstmarkt en ondanks dat ik een fikse oorontsteking had, moest en zou ik naar de markt. Ik vind al die kerstspulletjes zo leuk! Bovendien wilde ik ook nog een bolletje lichtblauwe katoen kopen. Dus… muts op (geen gezicht), sjaal om en dik ingepakt gingen we op weg.

Op deze markt stonden ook een aantal jongeren uit onze kerkelijke gemeente kerststukjes te verkopen voor World Servants.

Ze willen komende zomer naar Zambia om daar te gaan helpen met het bouwen van een lerarenwoning. Ook twee van onze zoons zullen hierheen afreizen (nee!). Ik durf er nog niet aan te denken.

Ik shopte een kerststukje en meer…

Toch is het leuk om hen te sponsoren dus ook bij hen kochten we een leuke glazen vaas met hierin een amaryllisbol en kerstballen en sterren. Altijd leuk.

Nu maar hopen dat de amaryllis mijn groene vingers (die ik niet heb) overleeft, maar dat zien we vanzelf. Geen letters helaas, maar toch wel leuk.

Ik had (heel onbaatzuchtig) 4 gehaakte dekens beschikbaar gesteld, maar deze waren nog niet verkocht. Dat kan misschien altijd nog.

Ze waren in ieder geval goed bezig, de jeugd.

Ook twee mooie basic-shirts gescoord

We slenterden op ons gemakje ook langs de andere kramen. Ik werd ook nog blij verrast met twee shirtjes bij Anna van Toor (van € 35 voor € 5), een te leuke actie om te laten liggen.

Ik had er juist 2 weggedaan vanwege slijtage (en dat mag in de krant).

En dan mijn superleuke aankoop

Voor mijn oorontsteking kocht ik verdovende oordruppels (en ze werken) en toen we bijna aan het einde waren zag ik ze liggen: twee stuks in het grijs.

Zo ontzettend leuk en ze lagen echt op mij te wachten, want wat stond er op? Echt is voor mij.

Dat hoor ik echt zo vaak van mensen: Kijk eens, Annet, echt iets voor jou.

Waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig is

Ik heb blijkbaar een uitgesproken smaak (rood met witte stippen) en letter. Daarom had ik meteen een klik met deze kussens. En ze waren niet eens rood! Ze zijn betongrijs van het merk Zusss (heb ik ook een heerlijke zwart glanzende legging van) met tekst.

En het allerleukste moet nog komen. Inclusief binnenkussentje kostten ze slechts € 5 per stuk. Ik kon daar echter niet pinnen (groot probleem).

Manlief en ik hebben alle contanten bij elkaar geschraapt en we konden de € 10 contant afrekenen. Joepie! Echt zo blij mee. Echt iets voor mij!

Mijn tip voor jou:

Tijdens een (kerst-)markt kom je vaak de leukste spullen tegen en helemaal niet duur.. Ik hoop dat ik je ervan overtuigd en weet je nu het antwoord op de vraag: waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig is.

waarom shoppen op een kerstmarkt verstandig is

Ook tijdens het shoppen bij een kringloop winkel vind je de leukste dingen. Daar kan ik echt blij van worden. Net als van het schrijven van een gedicht. De aanleiding kan echt van alles zijn. De gedichten variëren dus van grappig tot tragisch en alles ertussen. Je vindt ze op mijn website. 

De mooiste gedichten zijn als printable te koop in mijn webshop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.