Toen de zeven zussen een hype waren omslagfoto - knipoogjes Toen de zeven zussen een hype waren, kon ik het niet laten ze ook te lezen. Er was echter wel een maar. 

De verhaallijnen vond ik erg leuk, maar de schrijfstijl van Lucinda Riley echt wat minder. Afgezaagde uitdrukkingen, geen origineel taalgebruik zorgden ervoor dat ik meerdere keren wilde afhaken.

Toch zette ik door en las de hele serie over de zeven zussen. Het werd een hele wereldreis: Brazilië, Noorwegen, etc passeerden de revue. Dat vond ik echt superleuk van deze serie. Dit was ook de voornaamste reden dat ik door bleef lezen. 

Ik las ze digitaal, maar kwam wel ernstig in de verleiding ook de fysieke boeken te kopen. Ik scoorde er zelfs een paar bij de kringloop. Maar later heb ik ze toch weer verkocht.

Ik hoef niet alles te hebben, al is de verleiding groot (shopaholic confessions).

In de boeken hangt er ook mysterie in de lucht, een niet ontrafeld geheim. Leuk! Dat geheim is nog steeds niet ontrafeld, want het laatste deel is nog niet verschenen. Daarin staat de ontknoping.

Tja, die ga ik toch ook echt kopen. Misschien wel fysiek. Als een herinnering aan de serie. Het verschijnt trouwens rond Moederdag. Meteen een cadeautip.

Maar weet je, een nog leukere cadeautip is mijn dichtbundel Mammoedig. Leuke, lieve, kwetsbare gedichten over het moederschap. Weet jij een mooiere manier om moeder te verrassen?

gedichten moeder Mammoedig dichtbundel

Lucinda Riley is inmiddels overleden. Haar zoon heeft het boek afgeschreven. Knap van hem!

In een van de delen komt ook Australië kwam aan bod. Wat ik nooit had geweten, was het feit dat het daar zo warm kan zijn.

Nu ik de serie van McLeod’s daughters kijk, die in Australië speelt, zie je dat inderdaad terug. Ik zou daar echt nooit kunnen wonen. Geef mijn Groot-Brittannië maar. Dat is een land waar ik me zo thuis zou voelen. 

Het feit dat ze soms heel zuinig met water moeten doen, zich uit de naad zweten en het gras wat nog amper groen is, maakt dat ik terugdenk aan die boeken.

Onze hete zomers, als ook het gras hier bruin kleurt, maken me vaak onrustig. Het is geen prettig idee als het water zo schaars is.

Niet te lang douchen, je tuin niet sproeien (dag mooie hortensia’s), etc. zijn geen pretje.

Toen de Zeven Zussen een hype waren

Toch dealen ze aan de andere kant van de aarde allang met deze natuurverschijnselen. Ik heb de serie eerder gekeken en toen is me dit helemaal niet opgevallen.

Toen de Zeven Zussen een hype waren, was ik me niet bewust van dit soort dingen. Nu kijk ik wat beter om me heen. Probeer ik ook mijn steentje bij te dragen.

Maar is dat niet vaak zo met dingen? Als je er niet op geattendeerd wordt, valt het niet op.

Zo zie je ook vaak niet aan de buitenkant van mensen dat ze droog staan. Dat het leven tegenzit, dat ze wel een knipoogje kunnen gebruiken.

Mocht je het vermoeden hebben dat iemand het lastig heeft, helpt een kaartje. En ik kan het weten. Ik tob als jaren met een lastig lijf.

Een bemoediging kan dan zo helpend zijn. Een knipoog op een fotoprint met iets liefs erop, je vindt ze in mijn webshop.

Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten. Wie maak jij blij? Kijk eens om je heen. Als je leert kijken met Gods ogen, zie je zoveel!

Hou je haaks!

Alle knipoogjes vind je onderaan deze pagina op een rijtje. Als inspiratie en bemoediging. Ook als het leven lastig is, is het zeker de moeite van het leven waard.