Stapels kerstkaarten door de brievenbus Weet je nog vroeger? Dan kreeg je stapels kerstkaarten door de brievenbus. En weet je? Ik mis dat. Dat je een waslijn kon spannen om je kaartjes aan te hangen.

Tegenwoordig zijn kaartjes een beetje uit, terwijl dit zo jammer is. Hoe geliefd kun je je voelen als mensen even een kaartje door de bus doen. Echte knipoogjes.

Ik kreeg de gelegenheid een setje kerstkaarten te maken met behulp van mijn eigen ontwerpen. Leuk!

Het voelt als een hele eer als je benaderd wordt door een bedrijf om een product van hen te testen. Dit keer was het met de vraag of ik hun kaarten aan een onderzoekje wilde onderwerpen. Tuurlijk!

Dit keer kwam Sophie van Drukwerknodig met deze vraag.

Met Kerst op komst is het heel leuk om kaarten te kunnen bestellen. En er is bijna niets leukers dan heerlijk fröbelen met alle mogelijkheden van de fotosoftware. Ik kan me daar helemaal in verliezen.

Het allerfijnste is nog wel dat alles online kan, zodat je niet hoeft te onthouden waar je het hebt opgeslagen. Vooral als je net als ik veel bestanden op je computer hebt staan. Bovendien hoef je geen zwaar programma te downloaden op je computer. 

Ik ben altijd bang dat mijn computer zal crashen en dat ik dan alles kwijt ben. Die zorg heb je niet bij online-projecten. Dus ik ging aan de slag met de online tool.

Omdat ik zelf al wat eerder een ontwerp had gemaakt voor een kerstkaart, wilde ik deze gebruiken om de kaarten te bestellen. Het had dus heel makkelijk gekund: een foto uploaden, een achterkantje maken en klaar.

Toch nam ik uitgebreid de tijd om me te verdiepen in de software. Ik scrolde door de cliparts, bekeek de diverse uitsnedes voor foto’s en hoe je alles kon vergroten en verkleinen. Ook kun je de afbeeldingen naar voren en naar achteren plaatsen.

Heel wat mogelijkheden dus. Ook je eigen foto’s kun je hierbij inzetten. Je kunt ook gewoon met een foto beginnen en dan lekker pimpen. Love it!

Omdat ik de voorkant al had ontworpen, stortte ik me met de foto-software op de achterkant van de kaart. Ik gebruikte eigen foto’s en clipart van hen. De clipart staat per thema. Dat is wel handig.

Ik hou van thema’s, dus kerst als clipart kwam goed van pas.

De achterkant heb ik voorzien van onze namen, clipart van mezelf (het zwart-witte huis) en clipart van Drukwerkdeal. De combi is heel leuk geworden. Je kunt nog stapelen met de clipart, door de ene naar de achterkant te verplaatsen en de andere naar voren.

Toen alles klaar was, plaatste ik de bestelling. Die was snel in huis en zat goed verpakt tussen twee kartonnetjes die aan elkaar zijn geperst.

Zo komt je bestelling altijd goed en onbeschadigd aan. Plus het karton kan weer gerecycled wordt. Ook niet onbelangrijk. 

De kaarten zijn mooi van kleur, glanzend aan de voorkant en goed stevig. Ik ben blij met het resultaat en kan de adressen erop gaan schrijven. Even meedoen aan Stapels kerstkaarten door de brievenbus. Aan mij zal het niet liggen :). 

Ik ga zeker nog eens een bestelling plaatsen. Misschien wel flyers. Ik wil nl. een bundel gedichten maken als een soort magazine. Dat staat nog in de kinderschoenen, maar wordt steeds meer een plan.

Ik zag dat je er ook een boek kan laten drukken. Misschien mijn volgende dichtbundel? Eerst de dichtbundel Mammoedig, vol met kwetsbare, grappige, lieve gedichten, maar eens aan de man… eh vrouw brengen.

Stapels kerstkaarten door de brievenbus

Het enige minpuntje is dat het alles bij elkaar best kostbaar is. Ik mocht voor 25 euro aan kaarten bestellen. Ik had er 20.

Natuurlijk wordt het in verhouding goedkoper als je er meer bestelt. Als iedereen dat doet, dan krijgen we weer stapels kerstkaarten door de brievenbus.

Want zeg nu zelf: er gaat niets boven een echt kaartje. Net een knipoogje uit de hemel.

Hou je haaks!

Alle knipoogjes op een rijtje staan onderaan deze pagina.