opgepast voor een enorme boekenkast - omslagfoto - knipoogje

Opgepast voor een enorme boekenkast

Op een van mijn strooptochten op Marktplaats kwam ik hem tegen: mijn droomkast! Wat een beauty. Die zag ik al in onze huiskamer staan. Opgepast voor een enorme boekenkast.

De buffetkast die ik jaren geleden van mijn broer had overgenomen, was ik een beetje zat geworden. Ik wilde weer eens wat anders.

opgepast voor een enorme boekenkast - buffetkast - knipoogje

Bovendien raakte ik een beetje overprikkeld door het buffetgedeelte. Alle hebberigheid van de beeldjes die me aanstaarden, was erg confronterend (shopaholic confessions).

Ik heb al heel vaak meubels gewisseld. Ik zou er een boek over kunnen schrijven, haha! Vooral sinds Marktplaats en de kringloopwinkels als paddestoelen uit de grond schieten.

Heerlijk om me hierin te verliezen. Niet te lang, hoor, maar wel eventjes. Moet kunnen, nietwaar? Zo nam ik ooit een salontafel van mijn vriendin over. Dit leidde weer tot een andere eettafel, etc. Het heeft vaak een kettingreactie tot gevolg.

De oude salontafel kreeg een nieuwe bestemming: een wasmachineverhoger, waar ik nog dagelijks blij mee ben.

Een beetje geduld maar dan heb je ook wat

Jaren geleden zag ik mijn droomkast in een wolwinkel. Daar lag de kast boordevol met bolletjes. Toen kon ik nog maar net voorkomen dat ik kwijlde.

Het verlangen bleef blijkbaar sluimerend aanwezig, want toen ik de kast op Marktplaats zag, wist ik dat dit hem werd.

De kast was ook helemaal niet duur. De grenen buffetkast hebben we gedoneerd aan de kringloop, omdat niemand hem wilde kopen. Jammer, maar helaas.

Wat hem nog leuker en interessanter maakte, was het feit dat de kast nooit voor de consument te koop was geweest. Het is echt winkelintereur.

En zeg nu zelf: dat gave logo op de zijkant. Daar doe je het voor. Had ik al verteld dat ie helemaal niet duur was?

Man- en zoonlief hebben de kast opgehaald. Ik had een bestelbusje geregeld voor het vervoer. Vroeger vervoerde we bijna alles in onze Zafira, maar tegenwoordig past er niet zoveel meer in onze veel kleinere Agila.

Dankbaar voor twee sterke mannen in huis, een knipoogje

Hij was loodzwaar. Gelukkig zijn de mannen heel sterk, maar ze hadden al hun kracht nodig om het ding in de bestelbus te krijgen. Hierna volgde de rit naar huis.

Toen ik de buurman thuis zag komen, heb ik me meteen aangeklampt en gevraagd of hij wilde om het bakbeest naar binnen te tillen. Dat wilde hij wel. Een goede buur is echt beter dan een verre vriend.

Ik voelde me ook wel een beetje schuldig, omdat ik weer een van mijn (laten we de boel verbouwen)buien had.

Een uurtje later stond hij. Wat was ie mooi en groot! Opgepast voor een enorme boekenkast. We wilden hem gaan gebruiken als boekenkast. Dat werd dus een inpandige verbouwing. Wat een gesleep en gedoe om alle boeken er netjes in te krijgen. Pfff!

opgepast voor een enorme boekenkast - boekenkast - knipoogje

Maar weet je wat zo gaaf is van zo’n inpandige verbouwing en je al je boeken weer zo’n beetje door je handen kunt laten gaan?

Er kan dan ook weer een heleboel weg. Daar is de kringloop weer blij mee. Een van mijn vriendinnen kwam langs en zag wat mooie boeken om een cliënt van haar te geven. Of dat mocht?

Ja, natuurlijk! Super juist. Hoe fijn is het om iemand iets te geven van je overvloed. Ik had de boeken puur voor de heb in de kast staan.

Het waren mooie, grote boeken van Rien Poortvliet. De serie van De Kabouter heb ik gehouden en het boek De Ark van Noach. De andere boeken zijn naar de cliënt, die er helemaal blij van wordt en bemoedigd wordt.

Omdat er iemand aan hem denkt en hem deze boeken gunt. Geweldig toch?

Als bonus voel ik me minder schuldig, omdat ik die kast niet echt nodig had. Maar waar ik spontaan verliefd op werd.

Ook de kringloop was weer blij met de grote hoeveelheid spullen die weer voor het goede doel verkocht kunnen worden.

Ik heb ook een minibieb staan. Die kan ook weer gevuld worden.

Heel blij ben ik met de kast. Maar ik ben misschien nog wel blijer, omdat ik voor iemand tot zegen kan zijn met spullen waar ik nooit meer naar omkijk.

De kast is echt een plaatje, maar de planken zakten ernstig door. Dat was niet de bedoeling! Wat nu? Opgepast voor een enorme boekenkast.

Gelukkig is manlief behoorlijk technisch aangelegd en dankzij u-profielen aan de achterkant is het zakken tot een minimum beperkt.

Die handige oplossing kon ik meteen ook weer doorgeven aan een vriendin die met hetzelfde probleem kampte.

Dat is het mooie als er iets mis gaat: je kunt er een ander weer mee helpen.

En ik kan genieten van de mooie boeken die mijn kast opleuken.

Dit is de laatste jaren echt mijn focus geworden: tot zegen zijn voor de mensen om me heen. Ook al kan ik niet veel. Ik heb wel veel spullen en daar kan ik van uitdelen.

Dat besef heeft langzaam maar zeker geleid tot een serie fotoprints om anderen te bemoedigen. Je vindt ze in mijn webshop.

Hou je haaks enne.. opgepast voor een enorme boekenkast.

Alle knipoogjes vind je onderaan deze pagina.