Heel grappig is het om te ontdekken dat hoe leuk je iets ook vindt, het je stijl niet is. En dus een nee. Klinkt een beetje cryptisch, nietwaar? Ik zal het uitleggen. Het gaat over kleding (natuurlijk!). Niet gelukkig door een bloemetjesjurk.

Bij een niet nader te noemen kledingwinkel op internet (Wehkamp dus), had ik een superleuke maxi-jurk gezien van Geisha. Het vakantiegeld stond op de rekening en in een royale bui (heb ik nogal eens) wilde ik mezelf deze jurk cadeau doen (shopaholic confessions).

De volgende dag was ie binnen. Ik trok hem aan, maar hoewel hij prachtig was, werd ik er niet blij van.

Dat is vreemd, toch? Hij was mooi, hij stond me ook wel, maar hij paste gewoon niet bij mij. Ik werd er niet happy van. Ik snapte het niet. Hoe kan iets mooi staan en toch niet bij me passen?

‘s Middags kwam mijn vriendin. Ik vertelde haar van de jurk. Ze was toch wel benieuwd. Ik pakte hem en trok hem aan. Ik had me niet vergist. De jurk en ik pasten niet bij elkaar. Mijn vriendin vond hem ook heel leuk en zij trok hem aan. Bingo!

Bij haar klopte het plaatje wel. Het was een kleurrijke jurk met bovenin wat strepen en daaronder een mooie bloemenprint.

We vroegen ons af hoe dat kon, totdat ze opmerkte: je hebt ook geen bloemen in je huiskamer. En inderdaad, mijn huisdecoraties zijn voorzien van strepen, stippen, ruitjes, sterren, letters, etc. Maar nergens een bloem te bekennen.

Grappig dus om tot de ontdekking te komen dat dit dus de reden is. Het is mijn stijl niet. Er viel me nog wat anders op: ik hou ook niet van gemêleerde kleuren, ben echt van de colourblocking.

Ongemerkt heb ik dat overal in huis doorgevoerd. Ben blijkbaar behoorlijk consequent hierin.

Later die middag was ik toch wel benieuwd of ik deze ontdekking ook in mijn kledingkast kon herkennen. En jawel, hoor! Geen T-shirts, jurkjes of rokjes met bloemenprint, maar ook daar strepen, stippen, sterren en hier en daar een Mickey Mouse.

Het kleurenpalet van mijn kleding is wel wat gevarieerder dan in mijn woonkamer, maar het was duidelijk herkenbaar. Blijkbaar is dit dus mijn stijl. Waarschijnlijk vind ik daarom ook Mickey Mouse (en de rest van Disney) zo leuk.

Deze figuren hebben duidelijke afgebakende kleuren en in Mickey’s geval: ronde oren en stippen op zijn buik. Die kleurtjes en prints bezorgen me altijd weer een knipoogmomentje. En zo’n gebloemde jurk? Die dus niet.

Als mensen bij ons thuis komen, herkennen ze ook mijn stijl. Wat wordt shoppen nu makkelijk. Alle bloemenprints vallen in ieder geval af. En als ik aankopen doe, die bij me passen, maken me dan helemaal happy. Zou in ieder geval logisch zijn, nietwaar?

Ik ben er in ieder geval achter waarom ik niet gelukkig word van een bloemetjesjurk. Waar ik wel happy van word, is een spijkerbroek en een leuke blouse (liefst rood) of sweater. De kleurtjes gebruik ik dan weer om mooie dekens te haken (zie foto).

Ben eigenlijk wel benieuwd of jullie dit herkennen… Laat het me maar weten.

Niet gelukkig door een bloemetjesjurk

Als je je eigen stijl hebt ontdekt, dan scheelt dat heel veel tijd en geld. Bloemetjes kan ik voortaan overslaan.

Hou je haaks!

Alle knipoogmomentjes vind je op deze pagina. Keurig op een rijtje.

waarom ik niet gelukkig word van een bloemetjesjurk