Hoe je kunt falen als moeder. Gewoon omdat ik er iets uit flap waar ik mijn zoon mee kwets. Wil hij iets met me delen, dan is daar mijn grote mond. En maak ik een stukje vertrouwen kapot wat niet had gehoeven. Hoe je kunt falen als moeder.

Onze oudste had gala gehad en om de boel niet te provoceren had hij een meisje gevraagd.

Zij is overigens op de hoogte van het feit dat hij homo is, dus geen onbeantwoorde verwachtingen en zo.

Een schattige jongedame. Omdat ze een tijdje in Japan had gestudeerd had hij de moeite genomen om een brief in het Japans voor haar te schrijven.

Omdat ik een geboren en getogen Japanse ken, vroeg ik haar de brief te vertalen. Dat deed ze met liefde.

En al die tijd dat zoonlief met deze uitnodiging bezig was en ik als tussenpersoon fungeerde, speelde het door mijn hoofd: als hij zoveel moeite doet om een uitnodiging te maken voor een meisje, waarom kan hij dan niet…

Zucht, het ging de hele tijd goed en ik was best trots op mezelf dat ik mijn grote waffel had gehouden, maar ik keek de foto’s die hij me showde en toen gebeurde het.

Voordat ik erop bedacht was, flapte ik eruit: het staat zo leuk, jij en een meisje. Hoe je kunt falen als moeder? Zo dus.

Mijn zoon kent me goed genoeg om hierin mijn verlangen te herkennen.

Hij sloeg zijn mobiel dicht met de foto’s en even was ik bang dat ik het totaal bij hem verbruid had.

Dat was gelukkig niet zo. Toch zag ik in zijn ogen dat ik hem had pijn gedaan met die suffe opmerking van me. Hij zei later dat dit wel meeviel.

Ik zal het niet meer zeggen, zoon. Het spijt me.

Hoe je kunt falen als moeder

Ik ben ook gewoon maar een moeder die worstelend een weg zoekt om jou te accepteren zoals je bent.

En niet alleen dat. Ik wil meer!

Ik wil me juist gezegend voelen met jou als zoon, als homozoon!

Ik vecht net zolang tot het zo ver is, dat ik er voluit blij mee kan zijn. Zonder oordeel, zonder stemmetjes dat het anders moet of dat het zondig is. Klaar!

Mijn vorige mama blogs over het uit de kast komen van mijn zoon (en ook van mij als moeder) staan keurig op een rijtje op deze pagina.

Mamablog 15: Hoe je kunt falen als moeder uit de kast komen