het Corona-virus als omdenker knipoogje 49 Wie had ooit gedacht dat dit nog voor zou komen? Dat de maakbaarheid van de samenleving getest zou worden. En dat het niet maakbaar is. Dat een virus ons als mensheid kan verlammen. Dat we verlangend uitzien naar een medicijn of beter nog een vaccin. Toch zijn er ook positieve kanten. Want Corona wakkert ook de creatieve kant van mensen aan. Het Corona-virus als omdenker.

In onderdrukking wordt blijkbaar de creativiteit van mensen aangebroken. De levenskracht van de mensheid is ongebroken.

Op geenstijl.nl vind je een filmpje over wat er in Italië gebeurt, wat zo erg getroffen is. De bevolking zit thuis. Te wachten en te overleven tot het virus is uitgeraasd.

Maar ze doen niet alleen dat: er zijn openluchtconcerten uitgebroken. Op balkons wordt gezongen en gemusiceerd! Hoe bijzonder. Zo mogen ze elkaar bemoedigen.

En zondag geen kerkdiensten of bijna niet. Geen groepen groter dan 100 personen.

Maar wat een zegen is internet dan. We kunnen elkaar misschien niet zien of horen, maar we kunnen wel horen wat God zegt, doordat de dienst via internet te volgen is.

Bovendien zijn er talloze initiatieven ontplooid om toch Gods woord te laten klinken. Zo zendt Groot Nieuws Radio een live-kerkdienst uit. Ook Mozaïek0318 zendt diensten via internet uit. Hour of Power is ook te zien (net als elke zondagmorgen).

En de EO komt met tv-kerkdiensten na de oproep van Rutte.

Aanstaande woensdag volgt er nog een nationale dag van gebed en dat terwijl het woensdag biddag was.

Niet in grote groepen, want dat is tegen het samenscholingsverbod, maar toch eensgezind.

En de kerkmuren met onze diversiteit aan regeltjes vallen dan weg. Dan kunnen we wel eenparig onze knieën buigen en eensgezind ons gebed tot God (dezelfde God) richten. Reden voor een knipoogje.

En vergeet de waardering voor de zorg niet. Hen wordt een hart onder de riem gestoken als nooit tevoren. Zij moeten altijd door.

Quarantaine is voor hen een utopie. Misschien wordt het hoog tijd dat hen ook recht wordt gedaan.

Waar zo’n virus al niet goed voor is.

Intussen is het geen pretje. Dat zal ik zeker niet ontkennen. Er overlijden heel veel mensen. Toch staat dit niet in verhouding met wat er aan hongerdoden zijn in Afrika of wat er op Lesbos gebeurt. Daar is nu veel minder aandacht voor.

Sorry, even een negatief puntje.

Ook de schappen van de supermarkten raken leeg. Hamsteren! Gelukkig werkt dit voor mij niet besmettelijk. Als je mijn blogs hebt gelezen, weet je dat ik heel gevoelig ben voor verzamelgedrag. Gelukkig is wc-papier geen trigger voor me.

Paniek en stress in corona-tijd, terwijl de supermarkten verzekeren dat er genoeg voorraad is. Wc-papier staat bovenaan. Ik vraag me af waarom juist wc-papier.

Als je geen eten in huis hebt, hoef je ook niet te p… Afijn, je snapt hem.

Wel inspiratie voor een gedicht. Haha!

Het corona-virus als omdenker - gedicht wc papier - knipoogje 49

Trouwens ook een pluim voor al het supermarktpersoneel dat daardoor alle zeilen bij moet zetten om ons op onze wenken te kunnen bedienen door alle schappen weer aan te vullen.

Onthaasten tijdens het razen van het virus

Wat ons met z’n allen niet lukt, lukt Corona wel: onthaasten. We blijven (noodgedwongen) thuis, zien onze gezinsleden wat vaker, als we die vrije tijd niet opvullen met Netflixen, computerspelletjes doen, etc.

We hebben wat meer tijd voor quality-time als we niet of maar een beetje ziek zijn.

Laten we deze tijd goed gebruiken.

Het Corona-virus als omdenker

Ik zit al twee jaar noodgedwongen thuis, dus als je nog tips nodig hebt om je dagen door te komen? Het Corona-virus als omdenker is aan mij wel besteed.

Mail me, app me. Ik kan je helpen met creatieve oplossingen. Ook met die bergen overtollig wc-papier kun je leuke dingen doen. Ik geef je geheel gratis anti-verveeltips.

Tot zover mijn blog over het Corona-virus als omdenker.

En bedenk:

De zon, zo bijzonder,

komt elke dag op,

maar gaat nooit kopje onder.

En voor hen die ziek zijn: heel veel beterschap!

Ik schreef n.a.v. corona ook een hele rits gedichten. Een verzameling hiervan kun je gratis downloaden.  Ze variëren van ernstig tot grappig, knipoogmomentjes om te delen.

Hou je haaks!

Alle knipoogmomentjes vind je onderaan deze pagina. Laat je inspireren.