Groen moet je beslist doen - knipoogje

Groen moet je beslist doen

Toen ze me vroeg: ga je morgen mee naar het tuincentrum, hoefde ik niet lang na te denken. Ja, natuurlijk. Of het nu wel of niet goed gaat, ik wilde er even uit. Bovendien: groen moet je beslist doen.

Bovendien had mijn nieuwe enorme boekenkast de dynamiek in mijn huiskamer veranderd en moest er hier en daar wat groen bij om het weer wat gezelliger te maken.

Daarom even naar Intratuin met een wensenlijstje. Ik had bij De grote tuinverbouwing de Lipstickplant gezien. Die wilde ik in ieder geval.

Dat is gelukt. Maar ook een schattige bloempot met witte stippen kon ik niet weerstaan. Dan nog een klein hangplantje om in de boekenkast te zetten, een leuk kopje van Blond Amsterdam en dat was dat. Het liep nog best op (shopaholic confessions).

Helaas was de Rivièra Maison-hoek opgedoekt. Zo jammer. Daar kon ik me ook zo heerlijk verlekkeren en genieten van al dat moois. Niet dat ik vaak wat kocht (beetje kostbaar), maar meer de inspiratie die ik ervan kreeg.

Mijn huiskamer is een combi van Rivièra Maison en Mickey Mouse. Het wordt steeds leuker en mooier en gezelliger in huis. Misschien leuk om het programma Binnenstebuiten eens uit te nodigen om ons huis te showen.

Groen moet je beslist doen. Dat is echt de kers op de taart in je huiskamer.

Mooie spullen als knipoogje

Ik heb dat nodig: mooie spullen om me heen. Het stimuleert mijn creativiteit en laat me geloven in een mooie toekomst. Als er nu nog zoveel schoonheid is, hoeveel schoonheid zal er dan ooit niet komen? Ze zijn echt een knipoogje om het leven vol te blijven houden. Dat kan best lastig zijn, nietwaar?

Als Jezus terugkomt en herstelt wat wij hebben verknald. Soms houdt alleen deze gedachte me op de been.

Als het niet lekker loopt. Het ging dinsdag ook helemaal niet lekker, maar ik kon me vastklemmen aan de winkelwagen en me focussen op de plantjes en de leuke gesprekken. Bovendien was ik niet alleen.

We liepen het tuincentrum uit en mijn vriendin zei wat ik op dat moment dacht: kringloopje doen? Jaaa! Tuurlijk! Twee zielen, een gedachte.

Groen moet je beslist doen en zo’n kringloop is hartstikke groen. Bovendien kun je daar shoppen zonder schuldgevoel.

Of ik nu hier omval of daar. Het kon me op dat moment niet schelen. Ik wilde nog even van dit moment genieten. Dit knipoogje vasthouden.

Ik wist dat de kringloop dichtbij de zendmast is (IJsselstein), dus we probeerden het zonder Google Maps. Dat is dan weer heel dapper van ons.

Bovendien gaan manlief en ik regelmatig richting deze kringloop, dus eigenlijk had ik er met mijn ogen dicht heen moeten kunnen rijden. Maar richtingsgevoel is niet mijn talent. Ik ben ooit verdwaald in Center Parcs. Zegt genoeg toch?

Ondanks weinig richtingsgevoel toch bij de kringloop

We reden met maar één miniscuul foutje richting de kringloop. Toch trots op ons.

Daar heb ik nog een leuk letterspelletje gescoord en een spiegel (die komt bij de andere spiegels). Gewoon voor de gezelligheid. De bonus kwam in de vorm van een berenpuzzel.

Die berenpuzzel herkende ik van vroeger. Ik heb deze puzzel honderden keren gemaakt. Geweldig! Die wilde ik hebben. Hij was gratis, omdat er een stukje ontbrak. Maar de herinnering was genoeg voor een vette knipoog.

groen moet je beslist doen -puzzel - knipoogje

Wat een fijne middag was het. Ook al deed mijn hoofd niet wat ik wilde en sloeg mijn hart haar eigen ritme, toch kon ik mijn paniekaanvallen de baas en echt genieten.

Zo zie je maar: groen moet je beslist doen.

Ik voelde me echt opgebouwd (door het fantastische gezelschap, het feit dat het toch ging en de leuke puzzel) en weer even mens en niet een zielepiet die achter de geraniums haar dagen doorbrengt. Dat nooit. Dat is nog erger.

Ken jij trouwens iemand die ook noodgedwongen achter de geraniums zit? Verras haar met iets liefs. Koop bijvoorbeeld een fotoprint in mijn webshop met leuke gedichtjes erop en stop die bij wat anders liefs of lekkers door de brievenbus. Echt een knipoogje.

Ik kan je uit ervaring vertellen hoe blij je hiervan kunt worden. Dat iemand je ziet ook als je niet veel kunt.

Hou je haaks en je weet het: groen moet je beslist doen.

Alle knipoogjes vind je onderaan deze pagina.