gehaakte tuindecoratie haakblog 114Ooit hadden we een klimop in onze tuin die welig tierde. Helaas is dit tieren nu gereduceerd tot een zielig sliertje hier en daar. Omdat onze huiskamer tuingericht is, werd ik daar niet vrolijk van. Hoog tijd voor wat vrolijkers, hoog tijd voor gehaakte tuindecoratie.

Opvrolijkertjes voor een trieste tuin

Omdat onze boompjes er al het zo triest bij stonden als de klimop, zaagden we die af en kochten een leuke schommel om op te hangen.

Toen we daar mee bezig waren, zagen we de reden dat de boompjes in zo slechte staat waren: menig kat had de krullen van de trap… eh het boompje gekrabd.

Daar wist ik wel wat op. Met katoen haakte ik granny stripes en zo ontstonden twee hoesjes. Ik koos voor deze steek, zodat de boompjes niet zouden verstikken.

gehaakte tuindecoratie hoesjes boom

Gehaakte hoesjes voor de boompjes

Aan de achterkant haakte ik lossenkettingen en zo bond ik ze aan de boom. Dat probleem was alvast opgelost.

Omdat het een beetje kaal bleef en ik nog genoeg katoen over had, heb ik ook nog dolly’s gehaakt in de stijl van granny squares. Onze schutting heeft gaten en daar kon ik mooi de dolly’s op nieten.

gehaakte tuindecoratie gele dolly gehaakte tuindecoratie groene dolly gehaakte tuindecoratie rode dolly

Ik heb ook nog een snoer lampjes hangen van de Xenos.

Een leuk kleedje van granny squares doet de rest.

Gehaakte tuindecoratie

Ik gebruikte de tuinkleurtjes rood, geel, blauw, groen, wit. Eerder haakte ik in deze kleurcombi al tuinplantjes en een leuke slinger. Zo wordt het ondanks dat het er een beetje kaal uitziet toch een vrolijke boel.

Bovendien heb ik ook een leuke granny square deken, die uitstekend in de tuin past. Minnie Mouse (die al oud is en vervangen door een nieuw exemplaar) zorgt voor de finishing touch.

Zo gezellig! Laat nu het mooie weer maar blijven. Ik ben er klaar voor.

Gehaakte tuindecoratie

En de katten? De heren laten nu de boom met rust en kunnen nu ook minder makkelijk onze tuin bezoeken, omdat hun tigertrail (de gaten in de schutting) is afgesloten.

Dat was trouwens nog wel een dingetje. Want elke keer als ik mijn dolly’s erop niette, gingen ze net zo lang zitten duwen tot de kleedjes loslieten. Grrr, en hoe hard ik ook mijn best deed om alles weer op zijn plaats te nieten, ze kregen het telkens weer los.

Manlief heeft het opgelost door er twee plankjes voor te schroeven, voor de onderste dus. No more tigertrail.

Sorry jongens, maar mijn tuin is niet om te ruïneren.

Heb je nu zin om ook zulke leuke dolly’s te haken? Het is echt niet moeilijk. Op Wolplein staat een beginnetje. Als je dit patroon blijft herhalen, kom je een heel eind.

Mijn haaktip voor jou:

Zoek je ook opvrolijkertjes voor in je tuin? Met gehaakte tuindecoratie, zoals een hoesje en dolly’s kom je al een heel eind. Aan de haak!

Hou je haaks. Dat gaat echt veel beter met iets moois om naar te kijken.

Zoek je nog meer tips en tops op haakgebied? Lees dan mijn andere haakblogs. Er zijn er genoeg met nog veel meer haakpret. 

Hou je net zoveel van granny squares haken als ik? Kijk dan eens naar deze deken. Ik maakte het patroon en het is inmiddels een echte bestseller!

Hou je haaks!

gehaakte tuindecoratie haaktip 114