aan de haak blog 61 lampionnen van ByClaireIk ben niet zo’n tuinmens. En de planten hebben dat door. Daarom laten ze bij mij na niet al te lange tijd hun kopjes hangen. Daarom heb ik besloten om mijn tuin op te leuken met dingen als slingers, tafelkleden en plantjes, allemaal gehaakt uiteraard. En wat past daar dan ook mooi bij? Lampionnen! Ik sloeg aan de haak voor deze gehaakte lampionnen van ByClaire.

Lampionnen met lampjes in het donker

Het leek me zo leuk om ze ‘s avonds licht te zien geven. In de film Rapunzel van Disney komt ook zo’n mooie scene voor van al die brandende lampionnen, die zweven. Die van mij kan niet zweven, maar geven wel hetzelfde effect.

Eerst kocht ik ringen. Toen kon ik aan de haak. Die haakte ik om met vasten en dit keer volgde ik netjes het patroon. Ik heb nogal eens de neiging hiervan af te wijken.

Ik kocht ByClaire Sparkle en ik had nog wat gemêleerde bolletjes, die ik hiervoor goed kon gebruiken.

Ook een kleurcode voor de tuin

Net als mijn woonkamer heeft ook mijn tuin een kleurcode, hoewel de planten die het overleven zich niet zo heel veel van deze kleurcode aantrekken.

Onze tuinstoelkussens zijn rood, blauw, groen en ons zonnescherm is geel. Ik besloot dus de ene lampion rood te maken en de andere blauw gemêleerd. Van elke kleur haakte ik er twee. Aan de haak voor lampionnen van ByClaire.

Onderaan bevestigde ik gezellige kraaltjes en bovenaan bevestigde ik drie lossenkettingen aan de bovenrand zodat ze konden hangen. Aan de tak van een boom of planten zouden ze leuk hangen. Zo kon ik de zomer wel door.

Gehaakte lampionnen van ByClaire

Omdat ik het lastig vond er een lampje in te laten branden, kocht ik bij Leen Bakker andere lampions, die ik erin hing. Die zag je niet, maar daar kon wel een lichtje in.

Bovendien bleef de lampion dan ook netjes haken en trok hij niet naar binnen. Dus tijdens late zomeravonden brandt er een lichtje. Altijd gezellig, deze gehaakte lampionnen van ByClaire. Haak maar aan, want het lukt jou ook vast en zeker.

Haak je liever een deken? Of nog iets anders? Kijk dan ook naar mijn andere haakblogs. Genoeg haakpret, tips en tops haken en inspiratie lijkt me.

En weet je dat ik ook een aantal haakpatronen gratis heb staan op mijn webiste? In ruil voor je emailadres ontvang je het patroon in je mailbox.

Naast deze haakblogs heb ik ook haakpatronen gemaakt. Hiervoor moet je kunnen c2c haken. Corner to corner haken is echt reuze verslavend. Ben je ook verslaafd? Dan is dit echt iets voor jou. Je vindt ze in mijn Etsy-shop.

Mijn tip voor jou:

gehaakte lampionnen van ByClaire haaktip 61

Hou je haaks!