aan de haak blog 12 kussenhoezen in c2c hoofdfotoHeb je weleens een kussenhoes gehaakt? Neem dan katoenen garen. Acryl gaat pluizen. Ik ging aan de slag voor gehaakte kussenhoezen in c2c.

Soms haak ik weleens iets anders dan een deken, hoewel die wel ernstig mijn voorkeur heeft. Toch is het goed om af en toe iets op de haakpen te hebben, wat ietwat minder arbeidsintensief is en toch een leuk resultaat geeft. Daarom besloot ik aan de haak te slaan voor gehaakte kussenhoezen in c2c haken.

Zo’n kussenhoes gaat lekker snel, dus je ziet snel resultaat. Daarom leek het me een goed plan om kussenhoesjes te maken.

Ik had me op internet vergaapt aan een tutorial waar werd uitgelegd hoe je met c2c haken en de join-as-you-go-methode heel makkelijk en snel een leuk resultaat bereikt.

Ik ging snel aan de slag. Ik koos voor Phildar Coton 3 en haaknaald 3. Het proces van corner to corner haken verliep niet geheel vlekkeloos, maar al snel had ik door hoe het moest.

aan de haak blog 12 kussenhoezen in c2c de bolletjes

En al gauw had ik één hoesje klaar. De voorkant zijn vierkantjes en de achterkant strepen. Ik heb beide kanten (nadat ik ze had afgewerkt) aan elkaar gemaakt met een gehaakte lossenslinger.

Zo kan ik altijd het binnenkussen verwijderen en het hoesje wassen. Één is maar alleen, dus ik haakte er nog eentje bij. Niet precies hetzelfde, maar wel duidelijk van dezelfde serie.

Later vond ik het toch ook leuk om een granny square kussenhoes te maken. Met het garen Caron Simply Soft heb ik deze gehaakt. Dat ging zo mogelijk nog sneller.

aan de haak blog 12 kussenhoezen in c2c de granny variant

Ik vond het wel lastig om het vierkant ook echt vierkant te houden, Ook hier heb ik gekozen voor een variatie in voor- en achterkant. En met een dubbele draad haakte ik hiervoor ook een lossenketting.

Een strikje om de boel vast te zetten en klaar is het kussen! In een later blog wijd ik hier wat meer over uit.

Gehaakte kussenhoezen in c2c haken

Ik ben heel blij met het resultaat. Aan de haak voor een gehaakte kussenhoezen in c2c haken is goed geslaagd.

Nu weer snel verder haken aan mijn dekens, want daar ben ik eigenlijk best aan verslaafd!

aan de haak blog 12 kussenhoezen in c2c de achterkant

Update: ik vond de gehaakte kussenhoezen in c2c toch niet helemaal passen in mijn interieur, dus ze zijn richting kringloop winkel verdwenen.

Later maakt ik kussenhoezen met granny squares haken waar ik wel helemaal blij van werd. Hierover lees je in een van mijn andere haakblogs. Volop haakpret en tips en tops haken.

Mijn haaktip voor jou:

Heb je zin in een kleiner project? Haak dan een keer een kussenhoes.

tips en tops haken gehaakte kussenhoezen in c2c haaktip 12

Hou je ook zo van granny squares haken? Kijk dan eens in mijn webshop. Hierin staan wat mooie patronen met granny squares, maar ook met c2c haken. Want ook dat blijft leuk.

Hou je haaks!