gehaakte kroonluchters ZillaWat is het soms moeilijk kiezen als je iets wilt gaan haken, gewoon omdat er zoveel te kiezen valt. Toen ik de leuke gehaakte kroonluchters langs zag komen, viel ik er echter voor als een blok. De keuze om ze niet te haken was er niet. Als eerste haakte ik kroonluchter Britt en later de Zilla’s. Aan de haak!

Combineren van bestellingen om verzendkosten te besparen

Omdat de verzendkosten best pittig zijn, proberen mijn vriendin en ik die altijd te combineren. Dus toen ik likkebaardend de kroonluchters bekeek, heb ik haar er ook op geattendeerd en zo plaatsten we een bestelling. Zij bestelde de Britt en ik de Jasmijn.

Toen ik echter haar Britt zag (zij gaat altijd meteen aan de haak en bij mij belandt het meestal eerst in de kast), besloot ik ook de Britt te haken. Echter, de Britt heeft een andere stalen ring dan de Jasmijn. Hoe loste ik dat op?

Het was zondag en ik had geen ring in huis. Ik shop niet op zondag en toch wilde ik Britt die zondag haken. Maandag zou mijn vriendin weer komen haken en kletsen, dus dan moest ie klaar zijn.

Een creatieve ring in de vorm van een lampenkap

Ik heb het hele huis afgespeurd naar een voorwerp wat ik zou kunnen gebruiken en tot mijn grote vreugde vond ik een oude lampenkap met een ring in de juiste doorsnee. De lampenkap heb ik gesloopt en zo had ik een ring.

gehaakte kroonluchter britt ring lampenkap

Ik startte enthousiast en haakte fanatiek tot aan de ring. So far, so good. Echter, zo’n lampenkapring is niet zo glad als een stalen ring, dus het was een ware worsteling om die toer en de volgende toeren te haken.

Met pure wilskracht hield ik vol en zo ontstond kroonluchter Britt. Onderaan bevestigde ik een kraal met sliertjes en bovenaan het meegeleverde leren bandje. Hij heeft een mooi plekje gekregen, vind je niet?

Nu nog een lampje

Als ik bij de Action kom, zal ik eens kijken voor een solar lampje. Dan geeft ie ook licht. Ik wilde eerst wachten tot de Zilla’s klaar waren, zodat ik daar meteen ook voor kan kijken.

gehaakte kroonluchters hoofdfoto

De Zilla’s was ik eigenlijk alweer vergeten, totdat ik ze vond bij het uitruimen van mijn haakhoekje. Ik ben een echte verzamelaar en heb dus echt enorm veel todo-projecten liggen. Zo ook deze.

De blauwe was gelukkig al zo’n beetje klaar. De rood, wit, oranje moesten nog. De Zilla’s had ik later gekocht en meteen als cadeautje voor mijn bestie de roze variant besteld. Ik zal eens vragen of zij hem al af heeft.

Tijdens zo’n opruimbui probeer is zoveel mogelijk projecten af te ronden (de kleinste eerst), zodat ik me minder schuldig voel als ik weer garen insla voor een volgend project (shopaholic confessions).

Vier gehaakte kroonluchters Zilla tegelijk

De Zilla’s dus. Omdat ik ook het magazine kroonluchters haken deel 2 cadeau had gekregen en daar die superschattige macarons in stonden, heb ik nog even geaarzeld of ik zou switchen, maar nee… toch doorgezet en drie kroonluchters tegelijk gehaakt.

Soms is het namelijk best even kijken hoe iets bedoeld is in het patroon. Het grote voordeel is dat je ze per drie of vier haakt, het voor de volgende wat makkelijker (en sneller!) gaat. Dubbele winst dus!

Ook bij hen heb ik onderaan een kraal met sliertjes gehangen en bovenaan heb ik gekozen voor een dubbele draad lossen en die bovenaan aan elkaar geknoopt.

Gehaakte kroonluchters

Nu kan ik voor deze 5 kroonluchters lampjes kopen en kunnen ze mooi branden. Ik hang ze niet buiten, hooguit een dagje, want dan verschieten ze zo (behalve de witte, maar die wordt groen).

Maar ik hang ze in ieder geval op Koningsdag op, want ze zijn zo schattig!

gehaakte kroonluchters Zilla

Mijn tip voor jou:

Heb je een aantal redelijk kleine dezelfde projecten? Haak ze dan tegelijk. Dat scheelt tijd en frustratie!

Nog veel meer haakblogs vol tips en tricks haken vind je op mijn website. Haak maar aan!

Hou je haaks!

Mijn haakpatronen vind je in mijn webshop. Vooral als je fan bent van granny squares haken. 

gehaakte kroonluchters haaktip