Gedicht Dicht Onder Je Jas

Gedicht Dicht Onder Je Jas

dicht onder je jas gedicht verdriet

Gedicht Dicht Onder Je Jas

Net voordat Corona in alle hevigheid losbarstte, overleed de moeder van een goede vriend van ons. Wij zijn naar de begrafenis geweest waar het onophoudelijk regende. Niet een beetje, nee, het kwam met bakken uit de hemel.

Als je dan je moeder moet begraven, dan zou je het allerliefste nog even dicht bij haar weg willen schuilen. Onder haar jas, beschut tegen druppels, beschut tegen nieuwsgierige blikken. Helaas kan dat niet, zeker niet als je moeder net is overleden. Gelukkig wil God moeder en vader zijn en mag ik bij Hem altijd wegschuilen. Dat is een fijn gevoel.

Ken jij dat gevoel? Zou je ook nog weleens het meisje van toen willen zijn wat heerlijk kon wegschuilen bij je moeder? Mijn moeder overleed toen ze 45 jaar was. Ik heb niet lang kunnen schuilen, maar het gevoel toen het nog wel kon, blijft me altijd bij. Herken je dat? Ik hoop het. 

Gedicht Dicht Onder Je Jas

Ik schuilde
Terwijl de hemel
Waterstromen huilde
Net als toen
Ik een kind nog was
En jij me beschermde
Dicht onder je jas

Schuilend voor water
Onder de paraplu
Het is jaren later
Nu we naar je
Laatste rustplaats gaan
Samen met geliefden
In de regen staan

De zon schijnt weer
De hemel huilt
Al eventjes niet meer
In mij blijft het
Water stromen
En door tijdloosheid
Van tranen komen

Kon ik nog maar even
Dicht onder je jas

Alle gedichten op alfabet vind je op Annets Alfabet. Mooie, bemoedigende gedichtenkaarten staan in de Alfabetshop. Deel een beetje liefde uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.