Gedicht De Liefde

Gedicht De Liefde

de liefde gedicht liefde

Gedicht De Liefde

Soms vind ik het mooi om een Bijbeltekst of een gedeelte op rijm te zetten. Dat is best een gevalletje creatief omdenken. Toen ik me waagde aan de tekst uit 1 Korinthe 13 vond ik dat best wel spannend. Nadat het gedicht klaar was, werd er bij Groot Nieuws Radio een gedichtenwedstrijd uitgeschreven. Ik heb dit gedicht ingestuurd. Helaas won ik geen prijs, hoewel ik wel vond dat ik dit verdiende. Mijn gedicht is echt heel mooi, nietwaar? Nu ik het weer teruglees, realiseer ik ineens dat dit ook voor moeders geldt. Zo hebben moedige moeders lief.

Gedicht De Liefde

Geduldig en vriendelijk is zij
Ze wordt niet jaloers op jou of op mij
Ze schept ook niet op, is dus niet zelfvoldaan
En plaatst zichzelf nergens bovenaan
Ze zegt of doet geen onaardige dingen
Haar egoïsme weet ze goed te bedwingen
Verbittering staat niet in haar woordenboek
Bij kwaad denken gaat ze niet op bezoek
Ze wordt niet blij van onrecht doen
Maar wel van de waarheid en goed fatsoen
Ze beschermt, vertrouwt, verwacht altijd
En blijft bestaan tot in eeuwigheid
Geloof, hoop en liefde, die drie alleen
Met de liefde als grootste op 1

Alle gedichten op alfabet vind je op Annets Alfabet. Mooie, bemoedigende gedichten voor moedige moeders staan in de Alfabetshop. Deel een beetje liefde uit.

Heb je vragen of een speciaal verzoek? Stuur me dan even een mailtje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.