een weckpot als duurzaam presentje

Heb je dat ook? Je hebt een verjaardag en wil niet met lege handen aankomen. Wat moet je dan? Een bosje bloemen of een fles wijn? Dat kan natuurlijk altijd, maar het is niet echt origineel. Bovendien ben je vast niet de enige die met een dergelijk cadeau aankomt. Daarom deel ik in een serie blogs hoe je een cadeau onder de 10 euro in elkaar knutselt: een weckpot als duurzaam presentje.

Het zou natuurlijk handig zijn als mensen een verlanglijstje hebben. Zelf vind ik de site lijstje.nl helemaal ideaal. Beter dan al dat gedoe met een lijstje wat spoorloos kan verdwijnen. Dan nog heeft niet iedereen een verlanglijstje.

Als je dan toch iets wilt geven, is geld een uitkomst. Toch is een briefje of wat munten in iemands hand drukken niet echt een gezellig gebaar. Veel leuker is om dan zelf aan de knutsel te gaan: even een gevalletje creatief denken.

Een weckpot als duurzaam presentje

Het allerleukste is namelijk om met iets origineels op de proppen te kopen. Om een leuk cadeau te shoppen wil ik je graag inspireren in dit blog.

Op mijn website kom je allerlei digitaaltjes (digitale producten) tegen. Op deze printables staan mooie, leuke, schattige, lieve, gezellige gedichten of quotes om iemand te feliciteren, op te beuren, te laten glimlachen en nog veel meer.

Na betaling ontvang je de digitaaljes als pdf met hierop twee plaatjes van 13 x 13 cm op een A4.

En dan? Hier volgt het stappenplan:

  • Kies allereerst een voorwerp waar je je cadeau in wilt verpakken.
  • Een leuk voorwerp om je geld in te verpakken hoeft helemaal niet duur te zijn. Je gaat naar de kringloop winkel of desnoods naar de Zeeman of Xenos en kijkt daar naar een leuke glazen pot of weckpot. Je weet wel zo’n glazen pot met een deksel die met een beugel dicht kan. Zelf vind ik die altijd zo leuk, vanwege het nostalgische karakter.
  • Ga naar de shop en koop een leuk digitaaltjes. Je hebt heel veel keus uit gedichten en opbeurende quotes. Je kunt voor een alfabet-digitaaltje kiezen of iets bemoedigends. Je hoeft het natuurlijk niet te geven voor een verjaardag, maar het is ook leuk als je op ziekenbezoek gaat.
  • Na betaling komt je bestelling meteen in je mailbox terecht. Je ontvangt hem als pdf. Die kun je printen.
  • Meet de maat van de weckpot en de plaats waar je het digitaaltje gaat plakken. Hou altijd aan de randen minimaal een cm ruimte en pas daar je afbeelding op aan.
  • Nu kun je het printen voorbereiden. Je kunt het digitaaltje printen op een normaal A4-tje doen, maar je kunt ook kiezen om de afbeelding te printen op een etiketvel van Herma of op fotopapier of steviger papier.
  • Daarna knip je de afbeelding uit en plakt hem met plakband of door het schutvel te verwijderen op de pot. Je kunt ook een velletje booklon (dat moet je natuurlijk wel in huis hebben) en dat gebruiken om de afbeelding op te plakken. Dat geeft vaak een mooier resultaat. Zo wordt het digitaaltje ook afneembaar, niet voor altijd, wel voor een poosje.
  • Vul de pot met snoepjes, nootjes, confetti, bloemen. Net wat je in huis hebt en zo heb je een origineel cadeau. Je kunt ook de pot vullen met yoghurt en een laagje granola. Een weckpot als origineel presentje is klaar! Waar je het geld dan laat? Dat stop je achter je printje met mooie gedichten of quotes. Geef wel door aan de ontvanger dat er geld verborgen zit in de pot, anders wordt de pot misschien weggegooid met geld en al.

Een handig cadeautje met een glazen pot is voor degene die hem ontvangt te gebruiken voor het vullen van allerlei lekkers of leuks. Het grote voordeel is dat als hij/zij de pot niet leuk vindt deze gewoon weer retour kringloop winkel kan en jij hem opnieuw kan kopen.

Maak iemand blij met dit leuke knipoogje. Meer cadeautips vind je op deze website. Het is supersimpel en snel klaar!

Hou je haaks!