een te kleine rok besteldJe mag dit blog lezen als je belooft dat je niet zult lachen. Hier komt ie. Dacht ik ook even iets leuks te hebben gezien, iets qua kleding. Helemaal enthousiast bestelde ik het. Hoewel ik wel vreesde dat ik een te kleine rok had besteld (shopaholic confessions).

Daarnaast was wel een tikkie uit of the box. Meestal koop ik korte jurkjes (liefst met letters erop) en dan een legging eronder of blote benen (als de temperatuur en de lengte van het jurkje dit toelaten) en klaar ben ik. Niet te moeilijk doen. Lekker in mijn comfortzone.

Dit keer kwam ik zo’n leuke advertentie tegen met een lange leerlook rok van Geisha. Nu weet ik dat Geisha niet echt groot valt, maar XL was uitverkocht en die leuke actie van 20% korting bij Bomont was om te watertanden, dus dan maar een L besteld.

Ik kan je vertellen dat ik dit beter niet had kunnen doen.

Toen de rok door de pakketdienst was bezorgd, kon ik niet wachten om te passen. Helaas, waar ik voor vreesde is ook gebeurd:  hij was te klein.

Een klein voordeel: Ik kon wel meteen zien waar het smalste gedeelte van mijn middel zat. Net onder mijn borstels (zo noemde mijn zoon ze toen hij klein was en zo ben ik ze blijven noemen).

Niet echt een plek waar je je rok wilt hebben hangen. Ik kon nog net een weinig ademhalen en daar bleef het bij.

een te kleine rok besteld2

En weet je? Ik weet niet echt of de rok nu wel of niet bij me past. Daarom wachtte ik toch gisteren mijn bestie (beste vriendin) kwam en heb ik hem haar geshowd. We hebben samen zo gelachen! Dat is nu met recht humor met een knipoog.

Want weet je: als je niet om jezelf kunt lachen, doet een ander het wel.

Zij heeft in het kader ‘ze kunnen beter om je lachen dan om je huilen’ foto’s gemaakt. Ik had mijn spijkerbroek laten zakken en niet uitgedaan.

een te kleine rok besteld3

Als je naar de foto’s kijkt, kun je meegenieten van mijn curvy rondingen. Even een knipoogje. Je bent niet de enige met een zwembandje. Geniet ervan!

Maar het gaat me er meer om of zo’n rok bij mij past. Hij is lang, zwart en heeft een leerlook. Stoer en vrouwelijk, echt mijn stijl.

Een te kleine rok besteld

Misschien is het toch goed om een XL te bestellen. Die zal ik ieder geval beter passen. Of eentje die wat goedkoper is. Toch wil ik liever eerst weten of het mijn ding is, zo’n rok. Out of the box is best leuk, maar ook lastig.

En nu ik de foto’s zo zie, denk ik niet dat dit mijn ding is. Wellicht dat ik een plissé-rok probeer. Ik heb een leuke van Only gezien. Die is ook iets betaalbaarder en heeft een elastieken band. Dan kan ik in ieder geval ademhalen.

Heb jij weleens iets gekocht wat buiten je comfortzone lag en waar je toch heel blij van werd en dus veel hebt gedragen?

Ik vind het heerlijk om te kopen, maar ik heb gemerkt dat ik het nog fijner vind om te delen. Om mensen een hart onder de riem te steken.

Daarom schreef ik ook dit column. Wees niet zo streng voor jezelf. Wees lief voor jezelf en voor een ander.

Maak het verschil en stuur eens een kaartje of iets liefs door de brievenbus. Dat kan in mijn webshop. Mooie gedichten vol positieve woorden om een ander te bemoedigen.

Hou je haaks!