een gehaakte tweepersoons bloemendekenHet leuke van restylen is dat je ook meteen aan de haak kunt voor een nieuwe deken die past bij je interieur. Zo toverde ik onlangs mijn slaapkamer om tot een Britto-bedroom en haakte ik een nieuwe tweepersoonsdeken. Omdat ik ook een winterversie wilde, sloeg ik aan de haak voor een gehaakte tweepersoons bloemendeken, geheel in de gezellige kleurtjes van Britto.

Van blije kleuren word je blij

Blije kleuren vind ik belangrijk. Ik word namelijk altijd een beetje donker wakker en het helpt dan als je mooie kleurtjes om je heen hebt. Dit keer koos ik voor een soort granny square en omdat ik de bloemengranny, die ik op Etsy kocht, zo leuk vond, gebruikte ik deze nogmaals.

Ik heb hem al eerder gebruikt in de Britto-deken en de gebloemde granny square deken die mijn vriendin zo ontzettend leuk vond (en dat was ie ook!). Ik heb er blogs over geschreven, dus die kun je teruglezen. 

Gehaakt met een dubbele draad

Ik haakte met de Royal en de Saskia met een dubbele draad. Daardoor wordt de deken lekker dik. Ik haakte al eerder een tweepersoonsdeken die heerlijk dik was voor op ons bed, dus ik wist waar ik aan begon.

Mijn eerste deken die ik haakte toen ik mijn haakverslaving startte was een leuke CAL. Toen die af was, was ik verslaafd.

Als je elke keer hetzelfde patroontje haakt, kun je het op een gegeven moment wel dromen. Ik ben weleens in slaap gevallen, terwijl ik haakte. Toen nam ik dat dromen wel heel letterlijk.

Haken werkt heerlijk ontstressend

Maar eerlijk, de patronen die je uit je hoofd kunt haken, vind ik het fijnst. Ze ontstressen zo fantastisch! Je hoeft er niet bij na te denken.

Daardoor kun je ondertussen een boek laten voorlezen, een film kijken, kletsen met je vriendin, een podcast luisteren, gezellig zijn in gezelschap. Echt geweldig! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen te haken en verder niets. 

Je kunt je afreageren op je haakwerk

Bovendien werkt haken voor mij ook echt om af te reageren. Als ik ergens door ben overprikkeld, dan helpen een paar toeren haken beter dan met mijn handen in de snoeppot (die meestal leeg is gesnaaid door mijn pubers) of een graai in de chipszak (die hetzelfde lot beschoren is).

Soms haak ik dan extra snel of probeer ik mezelf een deadline te stellen, zodat ik fijn alle frustratie kan afreageren op mijn arme haakwerk. 

De bloemen in een kleurtje, de buitenkant in zwart

Even verder met een gehaakte tweepersoons bloemendeken. Ik haakte de bloemen in een kleurtje en de buitenkanten in het zwart. Toen ik 72 vierkanten afhad en er echt klaar mee was, bleek dat de deken te klein werd. Wat nu? Ik had geteld en gemeten, maar hij was niet groot genoeg. 

Ik had echt geen zin in nog meer granny squares voor een gehaakte tweepersoons bloemendeken, dus heb ik aan elk vierkant nog een gekleurde rand toegevoegd. Die haakte ik in de buitenste lussen, zodat je een klein opstaand randje krijgt, net als bij de bloem.

Ik had trouwens niet genoeg kleurtjes, want mijn bollen raakten op. De Wibra en Zeeman hadden geen nieuwe kleurtjes.

Daarom heb ik Scheepjes Chunky Monkey toegevoegd. Die combineert perfect en zo had ik uiteindelijk 72 vierkanten, die groot genoeg waren. Ik haakte ze met lossen en de join-as-you-go-methode aan elkaar. Daardoor ontstaat een stoer effect.

Een gehaakte tweepersoons bloemendeken

Een eenvoudige rand completeerde de deken van schelpjes van elk vijf stokjes afgewisseld met een vaste. Nu het ‘s avonds weer wat kouder wordt, kan een gehaakte tweepersoons bloemendeken bijna op bed.

Nog heel even wachten en dan is het zover.

De andere deken kan dan tot het voorjaar de kast in en zo heb je elke keer iets nieuws.

Mijn haaktip voor jou:

Is je granny square deken niet groot genoeg en wil je niet nog meer granny’s haken, voeg dan een rand toe.

Ik heb nog een superleuk haakpatroon met granny squares in mijn webshop staan. Kijk gerust eens rond.

Meer tips en tops haken vind je in mijn andere haakblogs.

Hou je haaks!

een gehaakte tweepersoons bloemendeken haaktip 121