Aan de haak blog 64 de Sea Side deken hoofdfotoOm kennis te maken met nieuwe steken is een CAL een heel goed idee. Je komt een beetje uit je comfortzone en wordt uitgedaagd eens iets anders te proberen. Zo’n CAL haak je ook met elkaar en dat maakt het nog leuker. Dit keer koos ik om aan de haak te slaan voor een gehaakte Sea Side deken van Coastal Crochet.

Ik begin meestal als de deken compleet is

De eerlijkheid gebiedt me echter wel om te zeggen dat ik meestal pas begin als de deken klaar is. Ik heb namelijk meestal niet meteen een klik.

De eerste paar CAL’s heb ik wel keurig in het ritme gehaakt, maar tegenwoordig wacht ik de eerste paar weken af.

Bovendien krijg je dan ook geen stress, omdat voor je gevoel iedereen in de (Facebook-) groep haar steken van de week al af heeft en jij moet nog beginnen.

De Seaside CAL

De Seaside CAL van Coastal Crochet is zo’n project. Het leuke aan deze deken is, dat elke streep een verhaal van zee en strand vertelt. Je kunt je voorstellen dat je aan de kust loopt, terwijl je het ruisen van de branding hoort. Heerlijk, toch?

Er is ook van deze deken een Nederlandse vertaling gemaakt door Iris van Een Mooi Gebaar.

Enthousiast sloeg ik aan de haak. Ik koos mooie blauw en cremetimten van mijn favoriete garen Stylecraft Special DK.

Ik koos willekeurig (niet mijn ding) en hield niet een bepaalde kleurcodering aan.

Echter had ik elke keer ruzie met het patroon. Gek is dat. Het lag echt niet aan het patroon, maar aan mij.

Ik heb heel vaak toeren uitgehaald tot grote hilariteit van mijn vriendin (we haakten hem allebei) die dit absoluut niet van mij gewend is.

Af en toe gesmokkeld

Omdat opgeven geen optie is, heb ik volgehouden. Ik heb zelfs af en toe gesmokkeld en dat doe ik bijna nooit. Knarsetanden was ik soms aan de haak voor de Sea Side deken.

Ik haakte hem in de kleuren van zee en strand: blauw en creme/bruin.

En gelukkig voor mij zaten er ook rijen met stippen in in de bobbelsteek. Dit is echt mijn meest favoriete steek by far. Ik hou gewoon van stippen.

Een gehaakte Sea Side deken

Deze gehaakte Sea Side deken komt in mijn slaapkamer te hangen en ik ga hem gebruiken als inspiratie voor mijn eigen haakpatronen.

Mijn tip voor jou:

de gehaakte Sea Side deken haaktip 64Meer haakblogs kun je ook op deze site lezen. Heerlijk als inspiratie en fijn omdat er tips en tops haken in zitten. Ik ben ernstig verslaafd, vooral aan het haken van dekens.

Daarom heb ik veel haakkennis opgedaan. Dit deel ik graag met jou in mijn haakblogs.

Omdat mijn designershart toch harder ging kloppen, ben ik begonnen met het ontwerpen van mijn eigen haakpatronen. Sommige zijn granny squares, andere zijn c2c haken. Die vind je in mijn Etsy-shop.

Hou je haaks!