aan de haak blog 75 een granny square tasHeb jij er ook last van? Het opruimvirus? Soms kun je er niet meer tegen: al die rondslingerende bollen wol, waar je eigenlijk niets meer mee kan. Dan moet je er wat mee. Aan de haak voor een granny square tas.

Wat moet je toch met (halve) bolletjes katoen?

Zo had ik dus een tas liggen met allerlei halve bolletjes katoen, voornamelijk ByClaire en Yarn and Colours Epic.

Deze waren over van vorige projecten of ik had in een opwelling tijdens een aanbieding wat bolletjes gescoord (overkomt dat jou ook weleens?).

Wat moest ik daar nu mee doen?

De combinatie van restjes weghaken en een tas maken

Omdat ik ook een oplossing zocht voor rondslingerende slippers bij de achterdeur (je breekt je nek er af en toe over), was een goed idee om deze twee te combineren.

Ik zou én mijn restjes kunnen verwerken én ik zou een tas hebben.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat mijn beste vriendin op het lumineuze idee kwam om een tas te haken.

Een tas van granny squares

Nu ben ik meer van de dekens (heb je mijn leuke, kleurrijke gehaakte dekens al bekeken in mijn Etsy-shop?), maar toch leek een tas me ook niet al te moeilijk.

En doordat ik met restjes aan de slag moest, was de keuze ook echt niet ingewikkeld. Het werden natuurlijk granny squares. Yes!

Simpele patronen vind ik het heerlijkst om te haken. Jij ook? Haak maar aan voor deze tas.

Die geven maximale ontspanning.

De werkwijze van de tas

Dus de tas moest niet al te moeilijk worden. Ik besloot vierkanten rondom te haken en eentje onderop.

Op de foto’s kun je zien dat ik twee vierkanten haakte met een gewone grote granny, de onderkant haakte ik van 9 kleine granny’s.

aan de haak blog 75 een granny square tas vierkant 1aan de haak blog 75 een granny square tas vierkant 3Ik had bij die grote uitgerekend hoe groot die dan moest worden, anders zou het niet passen. Soms komt je tafeldiploma dan ineens van pas. Zo handig!

De andere twee granny’s deed ik op een alternatieve manier. Een klein(ere) granny in een hoekje en dan daarom heen granny stripes met een hoek. Check de foto, dan zie je wat ik bedoel.

aan de haak blog 75 een granny square tas vierkant 2aan de haak blog 75 een granny square tas vierkant 4aan de haak blog 75 een granny square tas vierkant 5Ik haakte ze aan elkaar met in de lossenruimte 1 vaste en daartussen 3 lossen. Hoe makkelijk kan het zijn.

Een gehaakte granny square tas

Op de vier aan elkaar gehaakte vierkanten haakte ik nog wat granny stripes met als afwerking een picootjesrand.

Daarna moest er natuurlijk een koord door. Dit werd het Roemeense koord. Check op Youtube hoe je dit haakt.

In het begin lukte het voor geen meter, maar na een keer of 5 proberen had ik de slag te pakken en het is superleuk geworden.

aan de haak blog 75 een granny square tas bovenkant

Eigenlijk weer veel te leuk voor slippers, maar goed ik ga dapper zijn en de tas toch gebruiken. Af en toe een wasbeurtje zal hij best overleven.

aan de haak blog 75 een granny square tas staand

Haak maar aan voor nog meer haaknieuws, haakideeën en haakinspiratie bij mijn nieuwsbrief. Wie haakt, verveelt zich nooit.

Je kunt ook een kijkje nemen bij mijn andere haakblogs volop tips en tops. Haakpret genoeg!

Mijn tip voor jou:

een gehaakte granny square tas haaktip 75