aan de haak blog 97 een gehaakte Dopey-dekenDe schattigste dwerg ooit is natuurlijk Dopey. De andere zijn ook superleuk, met op nummer 2: Grumpy. Maar hij is mijn favoriet en daarom vond ik het een leuke uitdaging om een verhaaldeken over hem te haken. Aan de haak voor een gehaakte Dopey-deken.

Eerst ging ik op zoek naar leuke kleurtjes. Het moesten natuurlijk kleuren zijn die op hem betrekking hadden. Natuurlijk van mijn favoriete merk Stylecraft Special DK.

Het zijn Aster (zijn broek is blauw), Pistachio (zijn jas is groen), Lavender (van zijn muts), Soft Peach (zijn huid), Camel (de kleur van zijn broek), Sunshine (de kleur van zijn gesp) geworden.

Ook koos ik een Sparkle-kleurtje van ByClaire voor de diamanten.

En daarna speurde ik naar leuke steken om zijn leven af te beelden.

Eerst startte ik met een baan vasten. Deze strook wordt toch meestal ingestopt en daar zie je dus niets van.

Vervolgens haakte ik met Camel een steek die doet denken aan de pikhouwelen van de dwergen.

gehaakte Dopey-deken pikhouwelen haakblogDan een strook Pistachio met ByClaire Sparkle-diamanten in de bobbelsteek. Het is echt een aanrader om een glimmertje in je deken te verwerken. Daar word hij echt vrolijk van, een knipoogmomentje.

gehaakte Dopey met diamanten

Dan de parelsteek in Lavender die zijn ronde kale bol uitbeeldt en vervolgens Dopey in de vorm van een Mickey-hoofd met Soft Peach als basis. Daar ben ik het meest trots op. Die is zo leuk geworden.

gehaakte Dopey-deken kale blog haakblog

gehaakte Dopey met Mickey hoofd haakblog

Een rij tekst mag natuurlijk niet ontbreken met hierin: Nog een kus. Als je je de Disney-film herinnert, weet je dat Dopey nog een kus wil van Sneeuwwitje, de grapjas.

Tenslotte haakte ik nog een baan vasten in Pistachio.

Tussen de banen door haakte ik samengehaakte vasten met zwart en de Candy-cane-rand eromheen, maakte deze deken compleet.

Een gehaakte Dopey-deken is af

En zeg nu zelf. Hij doet je echt denken aan Dopey, nietwaar? Aan de haak voor een gehaakte Dopey-deken was een goed idee.

een gehaakte Dopey deken hoofdfoto

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte Dopey-deken haaktip 97

Zoek je nog meer tips en tops haken? Lees dan ook mijn andere haakblogs. Ze staan er boordevol mee.

Inmiddels ben ik ook helemaal fan van c2c haken. Daarom heb ik hiervan patronen gemaakt. Die kun je shoppen in mijn Alfabetshop. Neem gerust een kijkje.

Er staan ook leuke haakpatronen in van dekens met granny squares. Dat zijn echte bestsellers. Ze zijn ook echt mooi (hoezo bescheiden)!

Hou je haaks!