een gehaakte corner to corner deken van MickeyHeb je dat ook weleens? Je bent superenthousiast over een bepaald haakidee en als je klaar bent, blijk je er niets mee te kunnen. Je kunt er niet eens een ander blij mee maken. Dit gebeurde mij toen ik aan de haak ging voor een gehaakte corner to corner deken van Mickey.

Mickey Mouse corner to corner deken

Ik moest en zou het een keertje proberen: een deken haken in de corner to corner techniek. En wie anders dan Mickey Mouse zou op deze deken prijken? Ik zocht een leuk plaatje op, paste hier wat dingen in aan en was er klaar voor.

Omdat ik niet zeker was of me dit zou lukken, koos ik ervoor om deze deken te haken met Wibra en Zeemangaren. Eerst kocht ik de wol, vervolgens bekeek ik urenlang filmpjes voor de beste kleurenwissel, want de eerste keer vond ik het niet mooi worden.

aan de haak blog 45 een c2c-deken van Mickey niet goed

Toen ik dacht dat ik dat onder de knie had, begon ik. Dit filmpje hielp mij het beste bij de kleurenwissel.

Uit mijn proeflapjes bleek dat ik twee lossen en drie stokjes het mooiste vond. Dan heb je ook niet al te grote gaten tussen de vierkantjes. Al snel bleek dat mijn kleurwisseltechniek nog haperde, dus startte ik opnieuw. Dit keer beviel het beter. Toch blijft het pittig om met zoveel verschillende kleuren te haken. Je haakt bovendien ook nog schuin en moet de hele tijd tellen.

aan de haak blog 45 een c2c-deken van Mickey bezigIk ontdekte dat het het prettigste werkte als ik de wol op een knijper wond en die keurig elke keer vastzette op de deken.

Het patroon in Excel

Het patroon had ik in Excel gezet en kleurde ik telkens in, zodra er een rij klaar was (tip). De deken werd wel een stukje groter dan ik had gepland. Ik was toch echt ergens de tel kwijtgeraakt, maar dat mocht de haakpret niet drukken.

Wie A haakt, moet ook B haken en zo de rest van het alfabet vervolgen. Ondanks het hete weer (rond de 30 graden) zette ik stug door. Ik wilde zo graag het eindresultaat zien.

Ik heb uiteindelijk twee foutjes gemaakt, die ik heb kunnen corrigeren door er een piepklein lapjes op te haken.

De rand startte ik met het haken van vasten en 2 lossen. Een goede tip is: gebruik een haaknaald van 1 maat kleiner. Dan gaat de rand niet bobbelen. Daarna volgde een rand met afwisselend twee stokjes en drie stokjes in de lossenruimtes.

aan de haak blog 45 een c2c-deken van Mickey de rand

Ik ben eigenlijk erg blij met het eindresultaat. Zie je jezelf ook al zo’n deken maken? Het is me echt meegevallen. Misschien doe ik het nog wel een keertje en dan met Stylecraft.

Een gehaakte corner to corner deken van Mickey

En toen kwam het. Ik wilde er een patroon van maken om lezers te lokken op mijn website. Keurig heb ik bij Disney een licentie aangevraagd. Maar die heb ik helaas niet gekregen.

Dus nu mag ik mijn patroon niet delen met de rest van de wereld. Zo oneerlijk! Dus: bezin voor je begint. Nu heb ik wel zelf een hele mooie deken, dat wel.

Aan de haak voor een gehaakte deken corner to corner deken van Mickey was heel leuk om te doen. Ik denk dat ik er ook eentje ga haken van Minnie.

Mijn tip voor jou:

Teken je patroon uit in Excel. Dan kun je het daar meteen inkleuren.

Zoek je nog meer haakinspiratie? Kijk dan bij mijn andere haakblogs. Ze zitten vol tips en tops haken.