aan de haak blog 20 een brocante deken hoofdfotoWat moet je toch af en toe met al die restjes? Een gehaakte brocante deken maken dus. Ik haakte er een mooie brocante deken van. Nu hangt hij heerlijk te hangen over een siertrap op onze slaapkamer. Ik werd geïnspireerd in een Facebookgroep door een andere deken en ik ging zelf aan de haak.

Ik koos voor een afwisseling tussen de brocante steek en de granny stripes. Dit geeft een leuke resultaat. Ik liet er mijn eigen kleurtjes op los.

Dit keer koos ik de kleuren van mijn slaapkamer: lichtblauw, petrolblauw, donkerblauw, crème, taupe en geel.

aan de haak blog 20 een brocante deken de bollen

Toen ik begon, dacht ik met gemak genoeg garen te hebben, maar al hakende kwam ik erachter dat dit niet zo was.

Dus uiteindelijk bleek het toch een deken van restjes te worden.

Omdat deze deken met Wibra en Zeeman-garen gehaakt is, was het een gokje. Je weet immers nooit of de kleur nog in de winkel verkrijgbaar is. En die gok verloor ik, maar niet getreurd.

Ik plaatste een oproepje in een speciale Facebookgroep, waar helaas niet het gewenste resultaat op volgde. Wat nu?

Toen moest ik creatief zijn in mijn oplossingen, want die deken wilde ik natuurlijk heel graag afmaken. Daarom haalde ik mijn voorraad Stylecraft Special DK tevoorschijn (voorraad genoeg) en heb een kleur gekozen die er het beste bij aansloot.

Stylecraft is weliswaar een beetje dunner, maar ik gebruikte een grotere haaknaald en dat loste het probleem weer op.

Een gehaakte brocante deken

Het eindresultaat is heel leuk geworden (al zeg ik het zelf) en hij ligt nu heerlijk te pronken over de trap in onze slaapkamer.

Elke dag kijk ik er met veel plezier naar en het haken ervan was ook een feestje, want dankzij de leuke brocante steek hoef je helemaal niet te tellen (joepie!).

De rand van een gehaakte brocante deken hield ik simpel, zoals je kunt zien op de foto. En het verschil in kleuren en wol? Je ziet eigenlijk niet eens of je moet het weten…

Als je op zoek bent naar nog meer haakpret? Check dan mijn andere haakblogs. Ze zitten vol tips en tops haken.

aan de haak blog 20 een brocante deken de rand

Mijn haaktip voor jou:

Maak eens een combi van twee steken. Het resultaat kan heel leuk zijn.

tips en tops haken een gehaakte brocante deken haaktip 20

Heb je nog vragen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief of like mijn facebookpagina. Haak maar aan, ik help je graag.

Een variatie van de granny stripes zijn granny square en geloof me: granny squares haken is het leukste wat er is op haakgebied. In mijn enthousiasme heb ik zelfs een aantal haakpatronen gemaakt. Ze staan in mijn webshop.

Hou je haaks!