aan de haak blog 31 een tafelkleed van een truiKrijg je weleens iets toegestopt waar je niet blij mee bent? Gelukkig is het ook weleens anders. Hierdoor ontstond een gehaakt tafelkleed.

Heel veel mensen weten dat ik haak. Dus het gebeurt weleens dat me wol wordt toegestopt. Superlief natuurlijk. Tegenwoordig zeg ik eerlijk als ik er iets of niets mee kan. Soms is het mijn kleur niet of is het mijn garen niet. Dit keer kreeg ik iets waar ik iets voor de tuin mee maakte. Aan de haak voor een gehaakt tafelkleed.

Vorig jaar doneerde mijn buuf een tas waarin een halfafgebreide trui zat. De kleur was kobaltblauw. Prima. Het garen zag er uit als zpagetti. Top.

Toch lag het al ongeveer een jaar te wachten en vorige week diende die gelegenheid zich aan. Ik weet niet of je het nog weet, maar vorige week haakte ik plantjes.

Ik had eerst een proefplantje gemaakt met dit garen. Het was wel komisch, maar niet naar mijn zin. Omdat ik er echt iets mee wilde, heb ik er een tafelkleed van gemaakt.

Ik haakte met haaknaald 6. Het is een beetje dik geworden als kleed, maar het kan precies. Ik wilde dit keer filethaken en het patroontje werden ballen (niet echt verrassend, hè).

Natuurlijk showde ik het resultaat af en toe aan manlief. Hij vond het wel leuk als net een doelnet. Nou ja, zeg! Ook niet aardig.

Ik laat mijn mooie kleedje toch niet gebruiken als doelnet? Mocht ie willen!

Ik haakte stug door en trok me niets van zijn opmerking aan. Uiteindelijk werd het een bijna vierkant tafelkleed. Ik was natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid garen en kon niet bijbestellen.

Als rand haakte ik stokjes en voor de laatste afwerkrand gebruikte ik de kreeftsteek. En toen was ie klaar.

aan de haak blog 31 een tafelkleed van een trui op de buxus

Een gehaakt tafelkleed

Hij ligt heerlijk fris op tafel. En mijn mannen hou ik in de gaten. Zodra er gevoetbald wordt, ben ik er als de kippen bij.

Een gehaakt kobaltblauw tafelkleed als voetbalnet. Het mocht wat. Dat krijgen ze echt niet mee! Dankjewel, buuf! Je trui heeft eigenlijk best een leuke bestemming gekregen. Aan de haak voor een gehaakt tafelkleed van een trui had een happy end.

Later haakte ik er nog een aantal leuke kleine kleedjes bij van granny stripes.

Mijn haaktip voor jou:

Heb jij misschien ook nog een oude trui die je niet meer draagt? Haal hem uit en maak er iets anders van.

Op zoek naar nog meer haakpret/haakinspiratie? Kijk dan bij mijn andere haakblogs. Ze staan er vol mee net als met tips en tops haken.

Ben je net als ik fan van granny squares haken? Neem dan eend een kijkje in mijn webshop.