gehaakt tafelkleed voor de picknicktafel haakblogHet liefst bivakkeer ik binnen, dus daar ligt mijn focus qua haken. Toch besteed ik af en toe wat tijd aan wat leuke accessoires buiten. Mijn ervaring is echter dat wat buiten hangt enorm verschiet. Dat is super jammer. Toen ik bij de kringloop winkel enorm veel katoenen bolletjes in de kleur creme scoorde, kon ik heerlijk aan de haak voor de tuin. Een gehaakt tafelkleed voor de picknicktafel, een slinger om de rozenboog en een Mickey-Minnie slingers zijn het resultaat en ik heb zelfs nog garen over.

gehaakt tafelkleed voor de picknicktafel rozenboog haakblog

gehaakt tafelkleed voor de picknicktafel Mickey-Minnie slinger haakblog

Het patroon voor het gehaakte tafelkleed kwam ik tegen bij Echtstudio. Nog gratis ook. Super! Het patroon haakt heerlijk weg en voor ik het wist had ik genoeg gehaakt voor mijn tafelkleed. Ook de kale rozenboog schreeuwde om wat decoratie. Daarom haakte ik een bloemenslinger. Het patroon komt van Atelier Kleurstof.

Hierna volgde een slinger, omdat we op verzoek van de achterburen onze schutting vervingen (toen onze klimop was doodgegaan). De basis is een granny square en onderaan granny stripes. Aan het puntje bevestigde ik drie kralen. Dat scheelde weer afwerken.

Omdat ik fan ben van Mickey en men altijd zegt dat je binnen naar buiten moet, niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk, volgde er ook nog een Mickey-Minnie slinger. Ik kocht allemaal dezelfde poppetjes. Een aantal scoorde ik bij de kringloop winkel, anderen bij Vinted.

Toen ik er genoeg had, haakte ik een hele lange lossenketting en vervolgens een schelp met vasten, halve stokjes en stokjes. Ik kocht schroefringetjes, die ik in de hoofdjes schroefde (zielig!). Aan de ketting bevestigde ik de poppetjes. Vooral als het kaal is in de tuin, staat het heel gezellig. Ze verschieten ook wel iets, maar als het te erg wordt, ga ik ze zilver spuiten.

Een gehaakt tafelkleed voor de picknicktafel

Zo wordt de tuin opgefleurd door een gehaakt tafelkleed voor de picknicktafel, een gehaakte bloemenslinger voor de rozenboog, een granny square slinger voor de schutting en een Mickey-Minnie slinger aan de zijkant. Zo gezellig! Het wordt wel een beetje groen, maar eens per jaar haal ik de Mickey en Minnies van de slinger af en gooi ik alles in de wasmachine.

Dat doe ik dan niet in mijn eigen wasmachine, maar je hebt ook openbare wasmachines. Ik zou daar niet zo snel mijn eigen goede was in gooien, maar de tuindeco kan geen kwaad.

Hou je haaks!

Meer haakblogs vind je onderaan deze pagina op een rijtje.

Vind je ook zo leuk om te haken? In mijn webshop heb ik diverse haakpatronen staan met granny squares haken en c2c haken.