aan de haak blog 76 een granny square vest met capuchon 1Heb jij ook zo’n lange wensenlijst als het gaat om haakprojecten? Ik wel. Van hier tot Tokio. En dan moet je toch wel keuzes maken. En wat er ook op mijn lijst staat, bovenaan stond een granny square vest met capuchon. Het werd dus hoog tijd om hier wat aan te doen, dus sloeg ik aan de haak voor een gehaakt granny square vest.

Een vest haken stond al een tijd op mijn wensenlijst

Samen met mijn beste vriendin haak ik de mooiste dingen (bescheiden blijven, Annet).

Mijn bestie gaf aan dat ze weleens een vest wilde haken. Je snapt dat meteen mijn granny square vest in mijn gedachten schoot. Leuk!

Doen dus en misschien kon ik wel een patroon van maken.

Eerst een patroon opzoeken

Eerst zochten we een patroon op in het boek Vesten haken van Saskia Laan.  We zochten een leuk vest op.

Het werd het tapestryvest. Met als variatie hierop haakten we granny squares in plaats van de vierkanten uit het patroon.

We zorgden uiteraard wel dat ze even groot werden.

Helaas ontbrak er een gedeelte aan het patroon (daarom is het altijd verstandig om eerst het patroon helemaal door te lezen), maar uiteindelijk wist ik wel uit te vogelen hoe het zat.

Het vest werd niet waarop we hoopten

We werden alleen niet blij met het resultaat.

Het was wat zakkerig en we werden keihard uitgelachen door onze huisgenoten. Een no-go dus. Wat nu?

aan de haak blog 76 een granny square vest eerste versie

Gelukkig is er ook nog een ander boek waar een leuk vest in stond gemaakt van granny squares. Het heet Eindeloos haken en is geschreven door Marianne Dekkers-Roos.

Mijn bestie haakte een variatie op dit vest. De hoekjes in de oksels haakten we niet. De mouwen maakten we langer en ik haakte mijn felbegeerde capuchon.

Dat was nog wel een dingetje, want ik googlede me suf, maar ik vond geen goed voorbeeld.

Dan zelf maar wat proberen en in alle bescheidenheid: het is gelukt!

Als afwerking een houwtje touwtje knoop en koord

Tenslotte haakte ik een houwtje touwtje knoop en een koord om door de capuchon te doen en toen was mijn granny square vest met capuchon een feit.

aan de haak blog 76 een granny square vest met capuchon 3

En zeg nu zelf: hij is superleuk geworden, nietwaar? Hieronder zie je een close-up van de capuchon. Aan de haak voor een gehaakt granny square vest was dus echt de moeite waard. Het gratis haakpatroon vind je hier.

aan de haak blog 76 een granny square vest met capuchon 4

Mijn andere haakblogs en haakinspiratie zitten vol tips en tops haken. Haak maar aan en geniet van haakinspiratie en haakideeën. Wordt lekker verslaafd, net als ik. Volgens mij bestaat er geen beschaafdere verslaving.

Dit haakpatroon kun je gratis downloaden als je je inschrijft voor de nieuwsbrief.

Mijn tip voor jou:

haaktip 76 een granny square vest