Een fotoboek als pleister op de wond omslagfoto - knipoogjes Twee zomers terug, in de zomer van 2021, gingen manlief en me samen op vakantie. Ik zag iets wat teveel geld kostte, maar een fotoboek als pleister op de wond hielp. Even een knipoogje. 

Dat was nog wel een dingetje: samen op vakantie, zonder ons opgroeiend grut. Ik vond het de eerste dagen echt lastig zonder kinderen.

Er was er eentje thuisgebleven en twee waren hard bezig voor het goede doel World Servants. Ze zouden eerst naar Afrika afreizen, maar door corona werd het Kampen. Dat vond ik ver genoeg, haha!

Dus er zat niets anders op: dan maar met ons tweetjes op vakantie. Kon ik lekker veel meenemen.

Normaalgesproken heb ik een heel ritueel voordat ik op vakantie ga, een schoonmaakritueel. Het hele huis maak ik spik en span, alles gestoft, gezogen en gedweild.

Dat had nu niet zo heel veel zin met een thuisblijver. Ik deed het zo goed en zo kwaad als het ging.

We betrokken richting Egmond aan Zee waar we een studio hadden gehuurd. Nog steeds voelde ik me ontheemd. We zaten in een klein kamertje zonder uitzicht met een heleboel schreeuwende meeuwen.

Ik heb de eerste dagen heel wat tranen vergoten en was het liefst rechtsomkeert gegaan.

Totdat ik het winkeltje van By Iloon ontdekte. Mijn hart als shopaholic ging hier sneller van kloppen (shopaholic confessions). 

Als je mijn andere verhalen over mijn hartritmeperikelen hebt gelezen, weet je dat dit bij mij nogal makkelijk gebeurt, maar toch…

Dit winkeltje stond vol mooie spulletjes en een wand sprong er helemaal uit: een wand vol met Maileg muizen. Zo ontzettend leuk! 

Op de foto hieronder zie je hoe schattig ze zijn! En ook hoe mooi het is uitgestald.

een fotoboek als pleister op de wond - knipoogje

Ik heb echt een muizentik (Mickey Mouse, Vera de Muis, de muizen van mijn favoriete sprookje Assepoester) en moest mijn best doen niet te gaan kwijlen.

Voor Mickey Mouse heb ik zelfs een gedicht geschreven.

mickey mouse gedichten leven

Hoe leuk was dat. Ik zag mijn muizenimperium als groeien in huis. Ik had nog een leuke kast die ik kon gebruiken als muizenhuis, enz.

Mijn fantasie nam een grote sprong en mijn legenestsyndroomgevoelens waren verdwenen.

Ik kocht mijn eerste muizen daar. Zo leuk, in een groot lucifersdoosje. Mijn verzamelzucht deed haar intrede.

Later, toen we weer thuis waren, kwam het besef dat als ik alles wilde, ik mijn portemonnee moest trekken. Goedkoop waren ze geenszins.

Ik besloot met veel moeite dat ik ze toch niet ging sparen. Dus ik verkocht ze weer, want ik wist dat als ik ze hield, ik er toch meer van wilde hebben.

Een fotoboek als pleister op de wond

Maar nu komt het: een fotoboek als pleister op de wond. Eindelijk vond ik moed om mijn fotoboek te maken en wat denk je?

Ik had niet zo heel veel zin om dat boek te maken. Ik moet altijd een motor hebben, een goed idee, een thema.

Toen er een vriendin kwam die net als ik heel erg van de foto’s is en al van tevoren weet hoe en wat ze met het fotoboek wilde, was dat voor mij het zetje wat ik nodig had.

Die muisjes werden mijn basis. Ik zocht zoveel mogelijk foto’s op op internet en downloadde de plaatjes. Hierbij moest ik wel opletten dat ik een goede kwaliteit foto’s gebruikte.

De achtergrond verwijderde ik met mijn fotoprogramma en ik plakte ze bij mijn foto’s. Ze zijn echt zo leuk geworden (al zeg ik het zelf).

Het hele boek is nu voorzien van alle leuke muizen. Een fotoboek als pleister op de wonde. Zo zie je maar, het hoeft niet altijd veel te kosten.

Als ik de muisjes wil zien, blader ik mijn fotoboek door. Zo doe ik dat wel vaker met mijn fotoboeken. Vooral nu onze jongens zo groot zijn geworden.

En hou me ten goede. Dat vind ik fantastisch. Maar vroeger waren ze nog zo knuffelbaar. Dan is een fotoboek als pleister op de wond ook een goed idee. Gelukkig heb ik alles goed bijgehouden.

Zo kan een kaartje ook een goed idee zijn om iemand te sturen. Even iets liefs met letters door de brievenbus. Een knipoogje om te laten weten dat je aan iemand denkt.

In mijn webshop kun je kiezen uit veel varianten.

Hou je haaks!

Onderaan deze pagina vind je alle knipoogjes. Leuk als inspiratie en bemoediging.