advies aan mezelf (shopaholic confessions)Ik ben best wel goed (al zeg ik het zelf) om gevraagd (en vooral ongevraagd) advies te geven. Dit keer dus een advies aan mezelf.

Soms zelfs in situaties waar ik niet zoveel verstand van heb. Beetje onverstandig dat wel, maar ik bedoel het goed (ahum). Maar al eerder heb ik wat geschreven over goede bedoelingen, dus daar wil ik het nu niet over hebben. Ik doe wel mijn best om dit te verminderen, want ik sta in mijn eigen schoenen en niet in die van jou bijvoorbeeld.

Liefdevol en betrokken afstemmen op de ander zou beter zijn. Ik zou nu echter graag even met jullie van gedachten wisselen over goede (of goedbedoelde) adviezen. Dit keer gaat het over een advies aan mezelf.

Ook voor mijn kledingshopstopchallenge krijg ik best wat adviezen. En adviezen van mensen die weten waar je doorheen gaat, neem ik heus serieus. Maar er zijn ook mensen die totaal niet weten hoe het is. Tja, hoe zouden hun tips mij kunnen helpen?

Nu ik zelf in een situatie zit waarin ik wel wat advies kan gebruiken, heb ik wat bedacht. Wat zou ik tegen een ander zeggen die in mijn situatie zit? Dat was niet zo heel moeilijk.

Ik zou adviseren om rustig te blijven, erop vertrouwen dat het goedkomt en buiten blijven komen.

Daarnaast zou wat nieuwe kleding ook helpen om het unheimische gevoel te laten verdwijnen, maar daar ben ik mee gekapt.

Natuurlijk heb ik nog wel meer tips, maar ik wil jullie (en mezelf) niet de stuipen op het lijf jagen.

Stap voor stap (zonder al te veel duizelingen) doelen stellen lijkt me nu verstandiger.

Toen ik bedacht had wat ik een ander zou adviseren, leek het me ineens een goed idee om dit gewoon toe te passen op mezelf.

Dus ik blijf rustig (niet altijd, maar meestal wel), ik vertrouw erop dat het goedkomt (ook al merk ik daar echt niet iedere dag wat van) en ook probeer ik elke dag een rondje te lopen (het liefst met iemand bij me, vanwege mijn nog steeds voortdurende wegtrekkers/duizelingen).

Daarnaast vond ik dat ik mijn eigen advieslijstje best kon uitbreiden, aangezien ik het op mezelf toepas. Het is een soort handboek van de Woudlopers voor mezelf.

Als je advies aan een ander geeft, weet je nooit precies wat de ander voelt.

Nu weet ik dat wel en zo hoef ik ook niet in te vullen voor de ander, want die ander ben ik. Ingewikkeld hè? Dat krijg je als je hele dagen thuis zit.

Dan ga je hele councellinggesprekken met jezelf aan. Een soort vraag-en-antwoordspelletje. Ik waarschuw maar vast.

Een ander advies zou zijn: zoek afleiding, denk niet teveel aan je problemen (ben helemaal op dreef). Het moeilijkste moment is nog altijd als ik ‘s morgens wakker wordt. Dan is er altijd zo’n stemmetje dat zegt dat ik het niet kan.

Dat ochtendstemmetje kan ik wel de nek omdraaien! Die geeft alleen maar foute adviezen.

Een advies voor mezelf

Het is soms echt een gevecht om die de baas te worden. Inmiddels weet ik dat dit stemmetje niet te vertrouwen is en lukt het me aardig hem te negeren. Als ik dan zou gaan shoppen, zou dat stemmetje gewonnen hebben en dat wil ik niet. Aangezien ik ook behoorlijk eigenwijs ben, kan ik het soms ook omdenken. Ik deug nergens voor? Dat zullen we nog weleens zien.

Tot zover mijn advies aan mezelf. Doe jij ook weleens iets dergelijks? Jezelf adviseren? En helpt het?

Meer blogs over mijn kledingshopstopchallenge vind je op mijn website. Laat maar weten of je er iets aan hebt.

Neem ook eens een kijkje in mijn webshop. Je vindt deze knipoogjes vast leuk en opbouwend.