Door opschrijven je zaakjes op orde (challenge dag 258)

Door opschrijven je zaakjes op orde (challenge dag 258)

door opschrijven je zaakjes op ordeZo lief! Ik werd gisterenmiddag gebeld door mijn werkgever met de vraag hoe het met me ging. Ik vertelde van mijn evenwichtsperikelen en hoe vervelend ik het vond dat ik me had ziek moeten melden. Mijn collega was heel begripvol en stelde voor om het gewoon halve dagen te proberen en dan meteen te kijken of er een beeldscherm is wat beter voor me is. Haar vragen prikkelden me om wat dingen op te gaan opschrijven. Door opschrijven krijg je je zaakjes op orde.

Wat als ik het niet red?

Het raakte me echt dat ze zo hun best doen. Als dit allemaal niet werkt, houdt het natuurlijk op. En dan moet ik toch die sprong in het diepe wagen.

In deze dagen heb ik natuurlijk ernstig nagedacht wat er gaat gebeuren als ik het niet red met de digitalisering. Wat ga ik dan doen?

Naar aanleiding van een aantal reacties op mijn vorige blog, ben ik gaan nadenken. Wie ben ik nu? Wat kan ik goed? En hoe kan ik dit inzetten om dienstbaar te zijn?

Een professional organizer in hart en nieren

Ik ben erachter gekomen dat de dingen die ik leuk vind allemaal te maken hebben met het aanbrengen van orde.

Ik vind het prettig om orde te brengen in mijn (of een ander) huishouden, in de financiële administratie (liever niet die van mezelf), in mijn fotoboeken (helemaal bij tot en met 2015), in de styling van mijn huis (alles moet matchen) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Laat ik vooral mijn kledingvoorraad niet vergeten. Die was tot voor kort niet op orde, maar nu in ieder geval wel.

Ik merk ook dat mijn handen jeuken als het ergens niet loopt. Een stukje harmonie is voor mij onontbeerlijk, hoewel ik soms (komt sporadisch voor) ook heerlijk tussen alle rommel in huis een boek kan lezen.

De rode draad van talenten

Toen ik letterlijk werd stilgezet deze week, heb ik niet stilgezeten (juist niet).

Ik ben er (eindelijk) achter wat de gemene deler is van mijn talenten: ordenen. Wel gek voor een ADHD’er, maar ieder mens is uniek en dankzij mijn ADHD gaat het ook allemaal lekker snel!

Ik merk wel dat schrijven (bloggen in mijn geval) en spreken (mijn roze olifant) niet bij dit onderdeel lijken te horen.

Hoewel…. als ik blog, breng ik orde aan in mijn gedachten en als ik spreek, merk ik dat er dan ook veel dingen op hun plaats vallen.

Al redenerend heb ik vaak een oplossing bedacht. Mmm, bijzonder…. Grappig is dat ik dat nog nooit zo gezien heb (dat dit bij ordenen past).

Zo zie je maar, door het op te schrijven komt er allerlei inzicht.

Als ik het niet red, start ik mijn eigen business

Bij deze beloof ik jullie en mezelf: als het niet gaat werken op mijn werk (en ik ga er echt mijn best voor doen), dan start ik mijn eigen onderneming.

En dan doe ik ook die dure cursus huishoudcoach! Een naam voor mijn droomonderneming heb ik nog niet, maar ik weet wel wat ik dan ga doen (mochten jullie tips hebben, laat ze me vooral weten).

Door opschrijven je zaakjes op orde, werkte voor mij wel. En voor jou? En omdat jullie dit blog hebben gelezen, weten jullie het eigenlijk ook, maar nog even mondje dicht…

Update: inmiddels is mijn eigen bedrijf een feit. De naam is Annets Alfabet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.