de vondst van de dag blogVoor wie net als ik van verzamelen houd, is een kringloop winkel een bron van mogelijkheden en van verrassingen. Je weet immers nooit wat je tegen zult komen. Bijvoorbeeld de vondst van de dag.

Bovendien zijn de dingen die je daar kunt shoppen, nergens anders te krijgen. Dit keer was een leuk scrabble-spel de vondst van de dag.

Elke zaterdag proberen we een kringloop winkel te bezoeken. Dat lukt niet altijd, want ook de plicht roept weleens en dan is er niet altijd tijd voor. Bovendien wil mijn lijf niet altijd (hartritmestoornissen jakkie!) en dan houdt het op.

Maar meestal vinden we wel een gaatje. Haha! Ook al gaat het dan niet florissant, zo’n kringloopbezoekje is echt een uitje voor me. Dat heb je met prioriteiten: daar heb je altijd wel even tijd voor.

In Woerden zijn twee leuke kringloopshops (Noppes en de Roemeniëmarkt), maar we willen daar eigenlijk niet elke zaterdag heengaan. Ik maak me altijd druk over wat de mensen, in dit geval de verkopers, zullen denken. Daar heb je hen weer! 

Aan de andere kant is de kringloop echt een shop voor mensen die iets verder kijken dan hun neus lang is en hun creativiteit en verzamelzin even de vrije loop kunnen en willen laten. Als je iets zoekt en je kunt het niet precies naar je zin vinden, doet een pot verf wonderen.

Ik heb in de loop der tijd heel veel potten verf door mijn vingers laten gaan en een kringloopvondst omgetoverd tot een kunstwerk (vind ik zelf). Wel handig om een blik verf te kopen als het in de aanbieding is. Anders betaal je de hoofdprijs en dat is nergens voor nodig. 

Omdat we nog niet zo lang geleden in Woerden waren geweest en we vorige week nog in Maarssen bij Wawollie de boel onveilig maakten, werd het dit keer Noppes in Gouda.

Noppes Gouda zit op het bedrijventerrein en je hoeft er dus de stad niet voor in. Perfect! Dan kom ik niet in verleiding om in andere winkels te shoppen.

Bovendien is het lekker dicht aan de snelweg.

Het is een vrij grote kringloop en ze hebben twee verdiepingen. Lekker even snuffelen. Hoewel niet te letterlijk, want die geurtjes van spullen en mensen! Jakkie!

Eerst maar even de kinderhoek in. Ik vertelde in een eerder blog dat ik dat de allerleukste hoek vind van de kringloop. Heerlijk speuren tussen boekjes, spellen en dvd’s. 

De kringloopvondst van deze keer was een Scrabble spel, wat je verticaal moet spelen. Het is echt mega-oud (gemaakt in de 70’er jaren, net als ik).  Normaalgesproken wordt een dergelijk spel bij thuiskomst gedemonteerd. De letters worden bewaard, het plastic uit de doos verdwijnt bij het plastic afval en het karton bij het oud paper.

Als er nog een zandloper en een beker (bij de Woordmix-spellen) worden die bewaard voor mijn vriendin die juf is en dat soort dingetjes heel graag gebruikt voor in de klas. Je hoort: ik ben een ster in recyclen. 

de vondst van de dag scrabble

Ik heb al best veel Scrabble-spellen gescoord. Ik heb zelfs nog een oud spel wat van mijn moeder is geweest. Dat demonteer ik natuurlijk niet.

Ik kan zo’n Scrabble-spel gewoon niet laten liggen. Dat is het nadeel van verzamelen dat je vaak alles wilt hebben. Als je dan ook nog creatief bent, is het hek van de dam.

Daarom heb ik met mezelf afspraken gemaakt. Als ik een spel al heb, mag ik niet nog een keer hetzelfde kopen. Dat voorkomt dat ik helemaal los ga met hamsteren en het maakt het ook veel leuker als ik weer echt iets nieuws scoor.

Dit was dus echt een nieuw, oud spel. Een ander Scrabble-spel wat ik al had, heb ik laten liggen (grote meid). 

Wat ik wel irritant vind, is dat ze vaak de dozen dichtplakken. Ik snap het wel. Als een doos omvalt, ligt de inhoud anders op de grond.

Maar ik wil toch even kijken of het de moeite waard is. Elke euro kan ik maar één keer uitgeven, nietwaar? Gelukkig bezwijkt het plakbandje nogal makkelijk, hihi!

Het zijn grappige blokjes. Ze zijn iets kleiner dan de gewone scrabble letters en ze zijn iets dikker, omdat je ze in een raster moet kunnen schuiven. Echt de vondst van de dag.

De vondst van de dag

Het gaat me uiteindelijk om de lettertjes. Wat ik daarmee ga doen, weet ik nog steeds niet, terwijl mijn verzameling groeit en groeit. Toch weet ik dat er op een dag een idee opplopt, waar ik mee aan de slag kan.

Ik heb wel mooie foto’s gemaakt van de lettertjes om kaarten mee te maken. Weer een nieuwe verzameling bij de gedichten die ik al te koop aanbied in mijn webshop. Even een knipoogje om iemand mee te verrassen.

Maar dit spel lijkt me heel uniek, de vondst van de dag. Een zoektocht op Marktplaats bevestigt dat het spel vrij zeldzaam is. Er staan maar een zelfde spel te koop. Toch wordt daar niet op geboden, dus maar demonteren vandaag.

De lettertjes krijgen dan weer een plekje in de kast. Gelukkig is de kast nog niet vol, want ook hier heb ik een afspraak over gemaakt: is de kast vol, dan is het klaar of ga ik keuzes maken. Nu hoeft dat gelukkig nog niet. 

Deze afspraken zorgen ervoor dat mijn verzamelwoede niet ontaard in een storm. Ik ken mezelf en mijn zwakke plekken.

Meer verzamelblogs vind je op deze website. Ze zijn geschreven in dagboekvorm, omdat ik niemand iets wil opleggen en mezelf zeker niet als expert wil profileren. Kijk maar of je er wat mee kunt. 

Hou je haaks!