aan de haak blog 48 de Spice of Life CALWat is het heerlijk om een CAL (crochet along) te haken, nietwaar? Met een heel stel vrouwen (en een enkele man) haak je allemaal dezelfde deken. Het leuke van zo’n CAL vind ik zelf dat je enorm gemotiveerd wordt om bij te blijven. Elke week verschijnen er een aantal toeren om te haken en het zo leuk om elkaar je werk te showen. Aan de haak voor de gehaakte Spice of Life CAL.

Elke deken is uniek door de verscheidenheid aan kleuren

Het leuke aan zo’n crochet along is dat hoewel je dezelfde steken haakt alle dekens uniek zijn door elke keer weer een ander kleurenschema.

Ook is een CAL een uitstekende manier om je restjes weg te werken. Vaak zit je in een facebookgroep en kun je ook je vragen hier kwijt. Echt superleuk en gezellig.

Ook bij Engelse CALs haak ik graag aan. Zo haakte ik jaren geleden alweer de Spice of Life, toen nog in het Engels dus.  Het was nog in mijn Saskia (Wibra) en Royal (Zeeman) periode. Ik gebruikte hiervoor mijn restjes. Inmiddels is deze CAL door Iris van Een mooi gebaar vertaald, dus wat let je?

Ook voor de beginner goed te doen

Hij is echt superleuk. Ook deze CAL haakte ik dus, maar ook deze deken heb ik niet gehouden.

Vier jaar geleden verongelukte mijn collega en ik kreeg toen een tijdelijke collega om te helpen met het inboeken van de facturen. Ze was echt fantastisch.

Ze kon echter niet blijven en als extra bedankje heb ik haar deze heerlijke gehaakte Spice of Life CAL deken cadeau gegeven.

aan de haak blog 48 de Spice of Life CAL close-up

Ze vond hem superleuk en ik hoop dat ze er nog steeds heel veel plezier aan beleeft. Weet je trouwens dat ik nog een keer aan de haak ging voor de gehaakte Spice of Life CAL? Ik miste hem zo erg, dat ik hem nogmaals haakte. Dat lees je hier.

Ik haakte nog veel meer dekens, slingers en meer. Neem een kijkje in mijn andere haakblogs voor meer info.

Mijn tip voor jou:

Een CAL is een ideale manier om kennis te maken met verschillende soorten steken. Haak maar aan. Jij kunt dit ook.