aan de haak blog 54 de Lossen en Vasten CALWie van gehaakte dekens houdt, smult ook bij het woord CAL. Daarom heb ik in mijn carrière als haakster best aardig wat crochet along dekens gehaakt. Het begon met de eerste in 2014. Daarna de CAL 2015. De Spice of Life, De Spicier Life, de Coastal Crochet, Last Dance On The Beach. Even tellen dat zijn er 6 en natuurlijk in dit geval aan de haak voor de gehaakte Lossen en Vasten CAL.

Het leuke van de Lossen en Vasten CAL

Het leuke van deze meehaakdeken vind ik dat de steken eenvoudig zijn gehouden. Zo is ie voor iedereen goed te doen.

Dit keer besloot ik de deken te haken in de grijs- en geeltinten. Wel een beetje out of the box, zonder het gebruik van mijn lievelingskleur rood. Natuurlijk haakte ik wel met mijn favoriete garen: Stylecraft Special DK.

Maar goed, ik ging aan de haak. Elke week kwamen er een paar toeren bij en bij vragen stond Joke (de maakster van de CAL) je vriendelijk te woord.

Zal ik ook?

Heel soms denk ik ook weleens om een eigen CAL te ontwerpen, maar er zijn er al zoveel.

Dat demotiveert me wel, maar ik heb al een keer een eigen strependeken gemaakt, door van iedereen wat mee te pikken en zo mijn eigen exemplaar te maken. Aan de haak voor de Lossen en Vasten CAL in dit geval.

Dit is de gehaakte superduperneondeken.

De gehaakte Lossen en Vasten CAL

Mijn beste vriendin haakte ook de CAL in haar kleurtjes en we waren ook aangesloten bij de Facebookgroep. Zo’n groep helpt echt om het vol te houden en ook als je vragen hebt, kun je hier terecht.

Je doet het echt met elkaar. Een echt haak maar aan-project.

Je helpt elkaar elke keer weer en het stimuleert ook echt.

Meer haakblogs met inspiratie vind je ook op mijn website. Ik vind haken zo heerlijk. Ben er echt verslaafd aan. Ik gun anderen ook een gezonde verslaving, haha. Daarom deel ik mijn haakavonturen.

Daarnaast ontwerp ik inmiddels ook mijn eigen haakpatronen. ik heb gratis haakpatronen en ook patronen die ik via mijn Etsy-shop verkoop.

Mijn tip voor jou:

Het leuke van een CAL haken is dat je het samen doet. Dit motiveert en inspireert. Probeer het eens.