img 1635Jullie zullen inmiddels wel totaal verveeld zijn na al die lijstjes (gaap). Ik hou er zelf wel van. Het zorgt ervoor dat ik (bijna) niets vergeet. Het geeft me overzicht. Alleen het financiële gedeelte ontbrak tot voor kort. Ik ben er nu veel bewuster mee bezig. Hieronder vind je het laatste stukje van de lijst:

21. Tijdens je gemiddelde shopping moment ga je wel zes keer de paskamer in

Vroeger deed ik dat gerust. Toen had ik ook nog energie voor tien! Nu is mijn energie-niveau beperkt tot hooguit tien winkels. Merk je toch dat je ouder wordt, haha. Ik ben nog niet bejaard, hoor! Misschien komt het, omdat het me ook niet echt vreugde meer brengt. Ik zit liever thuis te haken (klinkt wel heel burgerlijk, hè?). Mijn interessegebied heeft zich aangepast.

22. Je krijgt klamme handen als je 24 uur lang niet je favoriete kleding-website heb gecheckt

Het is soms best moeilijk om niet om de haverklap op mijn lievelingssite te kijken. Ik merk dat ik nu ik erover schrijf, ik er zin in krijg om dat te doen (don’t).  Zo liep ik deze week met mijn beste vriendin even in de stad. We gingen naar een handwerkshop. Toen kwamen we langs een leuke kledingzaak. Ik vergaapte me aan de outfits in de etalage. “Ik ben bang dat ik me niet kan beheersen als het weer tijd is voor de nieuwe collectie”, verzuchtte ik tegen haar. Weet je wat ze antwoordde: “Hoe zou je jezelf voelen, Annet, als je dat nu zou kopen?” Wijs hè? Het antwoord hoefde ik niet te geven, dat wist ze al (en ik ook).

23. Je bent al blij als je gewone huishoudelijke aankopen kan doen, bijvoorbeeld schuursponsjes

Soms wel. Dan moet ik even in een winkel zijn om me weer mens te voelen. Kopen geeft me ook een gevoel van macht/controle. Even nieuwe dingetjes aanraken en dan lekker, omdat het kan, iets kopen. Natuurlijk niet iets duurs, maar bijvoorbeeld schuursponsjes (doe eens gek!). Dan heb je in ieder geval iets. Met lege handen voelt zo fout. Daarom is het wellicht ook moeilijk om bij God met lege handen aan te komen of bij een verjaardag.

24. Is je aankoop iets te groot (maar ze hebben jouw maat niet meer), dan neem je je voor het ietsje in te nemen. Niet dat je dat dan ook doet, want je kunt helemaal niet overweg met de naaimachine.

Ik heb inderdaad weleens gedacht om het dan te gaan vermaken. Als ze mijn maat niet meer hebben en ik wil persé dat kledingstuk hebben, moet je tenslotte iets, nietwaar? Zo ben ik vorig jaar 10 kilo afgevallen, dus ik pas ook niet meer in alles. En er zijn dan echt dingen bij, waar ik aan gehecht ben (echt waar!). Maar ik weet uit ervaring dat een knoopje aannaaien al te veel moeite is, dus volgende keer: Niet doen! Ik heb weleens een jurkje gekocht, waar ik me in moest persen. Doordat ik wat kilo’s kwijtraakte, paste het later wel (yes!).

25. Je denkt echt dat shoppen een gave is, een kunst.

Nee, dat denk ik niet. Het is een kruis i.p.v. een kunst. Soms zou ik echt wel heel zuinig willen zijn. Gewoon alleen datgene kopen wat ik echt nodig heb. Jammer genoeg heb ik vaak veel nodig om me gelukkig te voelen (zucht, zou het ooit goedkomen met me?). Heel af en toe kan ik weleens iets op de kop tikken, waar moeilijk aan te komen is. Dat geeft echt een kick!

Dit was het eind van de lijst. Zo eerlijk mogelijk heb ik alles verwoord. Herken je je ergens in? Laat het gerust weten. Ik zal je niet noemen in mijn blog (beloofd!). Wil je het originele artikel lezen? Ga dan naar: http://www.look.co.uk/fashion/signs-youre-a-shopaholic-219513. Ik vind het leuk als je reageert op mijn blog via app, pb of persoonlijk. Veel erger dan ik kun je er eigenlijk niet aan toe zijn, toch? En zelfs ik heb er nu een punt achter gezet. Er is altijd hoop.