img 1464 1Zo, na een dag van rust ben ik er weer. Gisterochtend was ik niet zo vrolijk. Daarom maar beter dat ik er niet over heb geblogd (naargeestigheid is er al genoeg). Ik had slecht geslapen, raar gedroomd en dat is geen prettige start van de dag. Ik ga in mezelf lopen graven en draai mezelf bijna letterlijk de put in. Heel ver op de achtergrond hoor ik nog een zacht stemmetje: pak een mooi boek of ga naar buiten, luister een preek van Joyce Meyer, maar ga vooral niet denken dat je iets niet kunt. Dat is een leugen. You can do this!

Maar dat wordt overschreeuwd door die andere gevoelens van niets kunnen enzo. Hebben jullie daar ook last van? Zo van: wie zit er nu op mij te wachten? Wat kun jij nou toevoegen? Kruip terug in je hol en blijf daar. Ga vooral niet denken dat je iets kunt bereiken. Doe gewoon je saaie ding, wees daar maar een beetje gelukkig mee. Zo’n challenge hou je toch niet vol. Je hebt nu twee weken geblogd. Denk je echt dat je dat volhoudt tot het eind van het jaar? Doe nu maar gewoon, je hebt het al beter dan zoveel anderen. Dromen zijn voor dwazen. Maar een paar mensen hebben het geluk hun dromen waar te maken. Jij niet! Herkenbaar of ben ik de enige die af en toe gek wordt van dat gevecht om positief te blijven?

En dan denk ik weer: God belooft iets anders! Als ik zijn wapenrusting draag, kan niets mij deren. Dit zal me lukken. Best lastig om dat vast te houden. Momenteel zit ik zelfs te denken om me helemaal te laten omscholen naar marketing medewerker. Dat past in mijn droom. Omdat ik momenteel werkloos ben, kan ik op kosten van het UWV een cursus volgen naar een ander beroep. Dus ik heb twee opties: veilig blijven wat ik altijd was (niet zo strijdlustig, hè?) en wat me uiteindelijk verveelt (niet zo snel als kleding dat doet) of een sprong in het diepe (en dan erop vertrouwen dat ik niet verdrink met mijn harnas aan, blub). Ik ben nogal eens heel snel enthousiast, maar dat duurt dan vaak niet zo lang. Ik wil dat ook graag blijven deze keer.

Maar ook dan komt de negativiteit altijd meteen om de hoek kijken. Blijf nou maar in je veilige hoekje! Nee, nee, ik wil uit mijn comfortzone! I have a dream! Dus: dag ontmoediging, val iemand anders lastig (natuurlijk niet een van jullie, hè), bye bye negativiteit (dit gaat me lukken), hallo droom (ik ben er klaar voor, bibber). Ik strijd de goede strijd (daar ging het gisteren in de kerk ook over, opsteker!)  en eigenlijk is dat het enige wat op dit moment belangrijk is. Plons!