img_1437Mijn blogheader is klaar. Hij is lekker vol en druk geworden, net als ik. Ben er blij mee en wordt er blij van. Allereerst de achtergrond: die is licht en vrolijk van kleur. Van mezelf heb ik een wat sombere inslag (daarom de zwarte Mickey Mouse ballon). Bijna elke ochtend moet ik er dapper voor kiezen dit niet te laten domineren. En gelukkig kan dat ook vaak. Niet altijd. Dan heb ik iets buiten mezelf nodig om me prettig te voelen en dan val ik snel terug op mijn verslaving, Niet slim, maar wel zoals het is. Best spannend hoe ik hier de komende tijd mee ga dealen.

Verder met de banner. Ik zou jullie nog depri maken! Ik heb gekozen voor een gezellige kever, lekker over de top. Gewoon omdat het kan en omdat ik ook zo ben, lekker druk, vol plannen en ideeën. Een koffertje ernaast, want ik ga op reis dit jaar. Het is een bescheiden exemplaar, want ik wil niet al mijn kleding meezeulen. Staat niet symbool voor de enorme hoeveelheid spullen die ik normaal gesproken altijd met me meezeul. Het is o.a. de bedoeling van deze Challenge dat ik wat bagage kwijtraak. Wat minder materialistische dingen nodig heb om gelukkig te zijn. Slik!

Dan neem ik uiteraard mijn camera mee. Mijn fototoestel en ik zijn dikke vrienden. Ik had vroege altijd een camera op zak. Tegenwoordig is dat mijn Iphone. Ik zit ook op een fotocursus, waar ik erg van geniet. Daar vertel ik nog weleens wat over. Ik moet nog wel wat te bloggen overhouden, hè. Dan een handtas. Need I say more? Een bol wol als symbool voor mijn haakpassie/obsessie. Daarnaast mijn favoriete bijbeltekst (Bible-journaling) en mijn roze olifant (mijn droom) Ik heb deze niet zelf gehaakt, maar ik ben het zeker van plan. Het patroontje kost 3,95. Doen of niet? Lastig! Ik kijk wat ik vandaag overhoud als ik bij de scrapwinkel ben geweest.

Tenslotte mijn zelfportret, tadaa! Een aantal jaar geleden zat ik op schilderles en heb toen dit portret geschilderd. Ik vind hem zelf leuk geworden, maar de jongens hebben me keihard uit zitten lachen. Opmerkingen als: ‘ beetje grote ogen, hè’ en ‘hij lijkt totaal niet’. Nou en? Ik vind hem leuk, toevallig! Voor de hoed nog de tekst: believe. In God en ook in mezelf? Dat laatste ben ik nog niet achter.

In ieder geval heb ik blijkbaar nogal de drang om mezelf creatief te uiten. Foto’s maken, haken, schilderen, schrijven. Geeft te denken dat mijn vak Finance Assistant is, totaal niet creatief. Het heeft wel te maken met ordenen en daar hou ik ook van. Die eigenschap gecombineerd met ADHD is echt super. Als je nl. iets op moet ruimen, gaat dit supersnel. Voordat ik er klaar mee ben, is het klaar! Ideaal.

Als grapje heb ik rechts achterin nog een pasje verstopt. Tot en met eerste kerstdag was hij mijn beste vriend als ik het moeilijk heb. En laat ik de slingers niet vergeten. Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen, toch? Of niet? Zo voelt het wel eens. Tot bepaalde hoogte heb je zelf de keuze. Als iets tegen zit, gooi je dan je kop in de wind of schik je je in je lot? En dan niet passief agressief (ben ik best goed in), maar dapper en vastberaden om er het beste van te maken (still learning). Joyce Meyer (Amerikaanse tv-predikant, aanrader, ze is super!) zegt altijd: als je je rot voelt, wees dan een ander tot zegen. Moeilijk is dat!

Ik hoor graag wat jullie van mijn übervrolijke banner vinden. Hoewel ik mezelf daarmee wel kwetsbaar opstel, maar eigenlijk is dat best dapper, nietwaar? En wie weet, ben ik op deze manier wel iemand tot zegen, haha! So long!