stempotloden gezocht voor een verzamelingDe rode potloden vlogen je gisteren om de oren. Tenminste als je bent gaan stemmen. Anders heb je ze wel op social media gezien. Stempotloden gezocht voor een verzameling.

Nog nooit mocht een rood potlood zich op zoveel selfies verheugen. Hierdoor is er bij mij als verzamelaar iets gaan kriebelen. Hoe leuk is het om deze potloden te verzamelen en er iets leuks van te maken. 

In de verhalen verschenen ze en met foto’s. Social media liep er vol mee.

Niet alleen het hokje op het stemformulier, maar ook Facebook en Insta mochten zich verheugen op heel veel aandacht.

Nu gebeurt er altijd iets bij mij als verzamelaar pur sang. Ik krijg wat verzamelwoede.

Want hoe leuk zou het zijn om al die potloden te bewaren of om er een leuk kunstwerk van te maken of een mooie foto? Gewoon als herinnering aan deze bijzondere stemming.

Bovendien is rood mijn lievelingskleur, dus het zou echt helemaal passen in ons huis.

Daarbij moet ik wel een kanttekening plaatsen.

Het mogen alleen potloden zijn die uniek zijn, doordat de naam van de de gemeente erop staat (ook fijn voor mijn liefde voor letters). Bovendien moeten ze rood zijn.

Het is trouwens handig om je verzameling te begrenzen, wist je dat? Het levert je meer genoegen op en minder graaidrang.

Doordat je kritisch bent, is het een echt knipoogmomentje als je iets vindt van je gading, veel groter.

Ik merk dat ik qua verzamelen het zoeken an sich al superleuk vind.

Als ik heb gevonden wat ik zocht, is de kick weer een beetje weg. Hoewel ik uiteraard wel geniet van mijn verzamelingen.

Maar het moment dat je iets gevonden hebt wat je zocht, bezorgt me altijd een kick. En dat extraatje maakt het verzamelen zo leuk (herkenbaar?).

Even terug naar de rode potloden. Hoe ga ik ze verzamelen?

Verzamel ik alleen foto’s, maar dan heb je weer gedoe met copyright.

Daarom doe ik een oproepje aan jou; stuur je potlood naar mij op! Maar let op, alleen rode met de naam van je gemeente.

Zoals je op de foto ziet, had onze gemeente Montfoort simpele rode potloden, die je in mocht leveren (wat ik uiteraard niet heb gedaan :).

Als ik er genoeg ontvang, maak ik er een stempotloodcoronakunstwerk van!

Update: dat stempotloodcoronakunstwerk is er niet gekomen. Geen enkel extra potlood. Misschien maar goed ook. Nu kan ik meer tijd wijden aan dingen die echt belangrijk zijn.

Wie weet wijd ik er wel een gedichtje aan. Weet je trouwens al dat ik van mijn gedichten mooie printables heb gemaakt? Je vindt ze in de shop. 

Als bedankje mail ik je dan mijn ebook met coronagedichten. Doe dus vooral een briefje in de envelop erbij met je e-mailadres.

Je krijgt uiteraard ook een mooie foto van het kunstwerk.

Stempotloden gezocht voor een verzameling

Doe je mee? Stempotloden gezocht voor een verzameling! Op mijn website onderaan staat mijn adres of stuur me een berichtje. Dan geef ik het aan je door. So long… enne hou je haaks!

Gratis verzamelingen zijn het leukst. Wij verzamelden jarenlang de Ikea-potloodjes die bij Ikea op de grond waren beland. Onze zoons waren lekker zoet en wij konden om ons heen kijken naar leuke producten. Ik denk dat ik ze nog ergens heb liggen, haha! Een leuke knipoogje naar de tijd van toen.

Hou je haaks!