Stapels heb ik er liggen: magazines, weekbladen, maandbladen en meer. En wat moet ik ermee? Letters knippen. Uiteraard heb ik een plan, maar het komt er vaak niet van. Heb jij dat ook weleens? Wilde plannen, maar te weinig tijd om ze uit te voeren.

Op Insta kwam ik een account tegen van iemand die letters uit magazines knipt, die bewaart en als alfabetjes verkoopt. Koren op mijn molen dus, als liefhebber van het alfabet.

Daarom kocht ik bij de kringloop magazines, reageerde op gratis advertenties en verzamelde stapels bij elkaar. Bij goede ideeën krijg ik altijd graaineigingen. Niet lang daarna had ik echt een heleboel tijdschriften, zoveel mogelijk verschillende, vanwege de diversiteit aan lettertypes.

Maar wat nu? Het uur U dat ik alles ga knippen, breekt niet aan. Af en toe neem ik even de tijd, maar terwijl ik de letters uit de bladen knip, vraag ik me ernstig af waar ik mee bezig ben. Geniet ik hier van of frustreert het me?

Misschien is de vraag: wat ga ik ermee doen nog wel belangrijker. Ik ben namelijk prima in staat iets te verzamelen, maar stap twee is altijd ingewikkelder. Wat het doel is van mijn verzamelzucht.

Ik heb ook een paar Chinese boekjes die ik heb gevuld met mooie knipjes en quotes uit tijdschriften. Nog uit het pre-pinterest tijdperk. Toch is het leuk ze door te bladeren.

Maar heb ik de energie ze aan te vullen? Pfff! Moeilijke keuze. Tegenwoordig ben ik meer digitaal bezig. Neem maar eens een kijkje in mijn webshop met digitale prints, dan weet je wat ik bedoel.

Voorlopig heb ik besloten de magazines ongeknipt weg te doen, Dan heeft iemand anders er nog iets aan. Of ik moet ineens een lumineus idee krijgen en het toch de moeite waard vinden de lettertjes te knippen. Daarna kunnen ze naar het oud papier.

Wilde plannen

En weet je: hoe grappig! Juist toen ik besloot ze weg te doen, ben ik toch aan het knippen geslagen. Zonder te proberen wegdoen, vind ik echt een no-go. Ik zie de stapel lettertjes groeien. Echt een knipoogje.

Wat ik verder mee doe? Dat zie je binnenkort in mijn webshop. Hopelijk blijft het niet bij wilde plannen. Ik had ook heel veel bakvormpjes. Die heb ik inmiddels wel verwerkt in een design. Herken je ze? Vandaag de W van wilde plannen.

Ik heb me wel voorgenomen, dat ik zodra ik een aantal magazines in huis heb gehaald, ik er meteen werk van maak.

Hou je haaks!

wilde plannen knipoogje 166