waarom je strijkvrije overhemden moet kopen knipoogje 43Soms heb je in je leven van die oh nee-momenten. Je doet zo je best om iets heel goed te doen en dan gaat het helemaal mis. Dit gebeurde mij vier jaar geleden. Manlief werd bevestigd als diaken en ik ruïneerde zijn overhemd. Niet één maar twee keer. Waarom je strijkvrije overhemden moet kopen, lees je hier…

Natuurlijk deed ik het niet expres. Manlief zou de dag daarna bevestigd worden als diaken.

Zwart pak gekocht, check. Wit overhemd, check. Blauwe stropdas, check. Nette zwarte schoenen, check. Hij was helemaal het heertje.

De zaterdagmiddag voordat de bevestigingsdienst zou zijn, streek ik zijn mooie nieuwe spierwitte overhemd.

Totdat… nee! Dit kon niet waar zijn. Bloedvlekken! Hoe was dat mogelijk. Ik keek naar mijn handen en jawel, hoor. Ik had een klein wondje op mijn vingers en dat was open gegaan.

Overal zaten kleine bloedvlekjes.

Wat nu? Ik had geen tijd meer om het te wassen. Het was net als nu januari en het zou niet de volgende dag droog zijn.

Er zat niets anders op om het aan manlief op te biechten en snel nog ergens anders een overhemd te scoren. Hij was niet blij.

Het pak had heel wat pegels gekost en het overhemd was ook duur geweest, maar de bloedvlekken zaten bij het kraagje, dus dat zou opvallen.

Dus, hup in de auto en richting stad. Gelukkig konden we daar een wit overhemd kopen en vol goede moed zette ik daar wat later de strijkbout op.

Tijd om het eerst te wassen was er niet.

Tot mijn grote schrik en frustratie lekte het strijkijzer bruin vocht. Doet ie bijna nooit, maar het was of de duvel er mee speelde! Ik was ten einde raad!

Jankend vertelde ik wat er gebeurd was.

Het enige positieve was dat deze vlekken bij zijn mouwen zaten en dat die niet zichtbaar zouden zijn.

Later heb ik beide overhemden schoon gekregen en behoort deze flater tot het verleden. Nu kan ik er om lachen: humor met een knipoog.

Toch denk ik nog vaak aan dit incident terug, vooral tijdens het strijken. Eerst check ik mijn handen en het strijkijzer. Dit overkomt me niet nog eens.

Nu hij afgelopen zondag herbevestigd is als diaken en zijn overhemden inmiddels versleten zijn (de kraag is door en de manchetten verfrommeld), werd het hoog tijd voor twee nieuwe exemplaren.

Gelukkig is er iemand die een strijkvrij overhemd heeft ontworpen. Nu weet je dus waarom je strijkvrije overhemden moet kopen.

Geef de uitvinder hiervan een medaille! Dit betekent dus dat mijn strijkbout en ik manliefs overhemden niet meer kunnen ruïneren!

Dus mocht je ooit een vlekje spotten, dan ben ik niet de dader!

Toch is er wel een lichtpuntje/een knipoogje. De vlekken zorgden ervoor dat ik nu de overhemden niet meer hoef te strijken. Wat een genot! Dat scheelt een hoop tijd, stress en frustratie. En zeg nu zelf: er zijn toch veel leukere dingen die je kunt doen met je tijd?

Je kunt heerlijk haken, terwijl je een leuke serie op Netflix kijkt. Of je kunt gedichten schrijven. Die dan weer uitmonden in een dichtbundel Mammoedig. Officieel uitgegeven bij een uitgever. Helemaal geweldig toch? Zo blij mee. Als meisje al wilde ik schrijfster worden en die droom is in vervulling gegaan.

Een heleboel gedichten schreef ik over het moederschap met de nodige humor geschreven, want zeg nu zelf: een goede mindset is het halve werk. De dichtbundel is een leuke cadeautip voor de feestdagen. Wie maak jij blij?

Alle knipoogjes vind je onderaan deze pagina. Kies maar wat je aanspreekt.