waarom een opgeschud logeerbed een goed idee isSoms vraag ik mezelf weleens af of het ietsje minder kan. Waarom een opgeschud logeerbed paraat hebben? Stel je voor dat er ineens iemand blijft overnachten, zomaar onverwacht? Dat gebeurt bijna nooit. Bijna, want oudejaarsnacht hadden we twee onverwachte logé’s. Waarom een opgeschud logeerbed een goed idee is, lees je in dit blog.

Met elkaar hadden we een genoeglijk avondje gezelligheid en spelletjes gehad. We zijn manlief, twee van onze zoons, de schoonfamilie en een bevriend stel.

Zo vieren we al jaren oudjaar en het gaat prima. Is altijd gezellig.

Meestal gaat één schoonfamilielid wat eerder weg en de anderen vertrekken rond enen na alle nieuwjaarswensen, hapjes en champagne.

De vrienden wonen dichtbij dus die blijven meestal gezellig het langste.

De andere twee schoonfamilieleden vertrokken rond half een. Het was die avond behoorlijk mistig en niet alleen door vuurwerkdampen.

Ze waren net een klein kwartiertje weg toen de bel ging. Ik liep naar de deur en verwachtte daar één van de buren aan te treffen of Sinterklaas. Hij was verdwaald op zijn weg naar Spanje en had weken op zee rondgezworven. Maar niets van dit alles.

De twee schoonfamilieleden stonden op de stoep. Ze moesten per auto naar de naburige plaats, maar het zicht was nihil.

Daarom waren ze teruggekomen.

Later hoorden we van vrienden dat het inderdaad niet te doen was. Op de snelweg werd 20 km/u gereden en iedereen reed met alle gevarenlichten aan.

‘Dan blijven jullie maar bij ons slapen’, bood ik spontaan aan. Het logeerbed stond immers altijd opgeschud klaar en juist die morgen had ik die kamer een beetje opgeruimd (zomaar een ingeving, waar ik tegenwoordig altijd naar luister).

Zo’n ongebruikte kamer wil nog weleens een verzamelplaats worden van rommel. Bij mij dan.

Omdat onze oudste zoon niet thuis was, was zijn bed ook beschikbaar. Het beddengoed had ik net verschoond, dus hier vond schoonpapa een plekje voor de nacht.

Tandenborstels in de verpakking loste het probleem van de mondhygiëne op en wat van mij is, is van jou zorgde voor de rest.

Schoonzus kreeg een pyjama van mij en schoonpapa een ruime van manlief. En zo lagen we allemaal om 2 uur in bed. Waarom een opgeschud logeerbed een goed idee is? Daarom dus.

Waarom een opgeschud logeerbed een goed idee is

En weet je? Ik vond het leuk! Ik heb genoten om mijn survivalskills te gebruiken en oplossingen te bedenken.

En zeg nu zelf: dit vergeet je nooit meer en blijft altijd een mooi memorabel knipoogje om op terug te kijken en er komen momenten in je leven dat je die hard nodig hebt.

Dan helpt het als je een verzameling knipoogjes tot je beschikking hebt om hier even naar terug te grijpen. Toen het misschien niet beter ging, maar toen het toch goed kwam.

Weet je dat dit soort gebeurtenissen vaak inspiratie geven tot een gedicht? Bij mij werkt dat wel zo. Je vindt mijn gedichten op mijn website. Daarnaast heb ik een webshop met allerlei gedichten als printable.

Meer blogs voor een goede mindset en het creëren van knipoogjes vind je onderaan deze pagina. Vaak zijn ze rijkelijk voorzien van humor met een knipoog.

Hou je haaks!

Alle knipoogjes op een rij vind je onderaan deze pagina.