aan de haak blog 36 5 dekens tegelijkBegin dit jaar had ik het goede voornemen om voor mijn hele gezin een gezellig avonddekentje te haken. Die zou ik hen dan op Sinterklaasavond cadeau doen. Daarom startte ik project: aan de haak voor vijf gehaakte dekens tegelijk.

Het begon al met een stressmomentje

Aangezien de kruidnoten en allerhande eindejaarslekkernijen je nu alweer om de oren vliegen, kreeg ik toch even een stressmomentje.

Vier (toen had ik nog niet besloten dat ik er zelf ook nog eentje wilde) dekens voor 5 december af, dat wordt hard werken.

Iedereen mocht een kleur kiezen. Manlief koos geel, onze oudste rood (eigenlijk mijn kleur, maar vooruit dan maar), onze tweede koos zwart (dat had ik wel verwacht) en onze jongste koos donkergrijs (heel gezellig).

Haken met een dubbele draad was een no-go

Wie mijn blogs volgt, weet dat ik al eerder een suikerspinkleurige kabeldeken  heb gehaakt met een dubbele draad.

Dat wilde ik nu ook doen, maar ik merkte al snel dat ik daardoor last kreeg van mijn schouder. Dat werd hem dus niet. Ik besloot om dan maar met 1 draad te haken en koos Stylecraft Special DK in de kleuren Citron, Lipstick, Black en Graphite.

Verschillende kleuren en verschillende steken

Omdat ik de roze kabeldeken een beetje te grof gehaakt vind (mijn tenen prikken erdoor heen, niet fijn), bedacht ik dat ik voor mezelf dan ook nog een keertje aan de haak wilde.

Omdat rood al bezet was, koos ik Grass Green (ook een vrolijk kleurtje). Om de variatie erin te houden, heb ik voor elke deken ook een andere steek gekozen.

De gele wordt de golfjessteek, de rode de wafelsteek, de zwarte de mandsteek, de donkergrijze de diamantsteek en de groene de stersteek.

aan de haak blog 5 dekens tegelijk close-up

Ik heb de gele gelukkig al af. Ik zag wel een klein beetje kleurverschil tussen het geel (Jakkie!). Ik weet nog niet of ik het uithaal of laat zitten (zucht). De andere kleuren haak ik per bol. Is de bol op, dan pak ik een ander dekentje. Dan blijft het leuk.

Het wordt nu eigenlijk alleen wel spannend of ik voor Sinterklaas klaar ben met alle vijf.  Gelukkig worden het dekentjes van 115 x 135 cm, zo heerlijk om op de koudere avonden mee op de bank te kruipen.

Vijf gehaakte dekens

Ik weet wat ik te doen heb: aan de haak voor vijf gehaakte dekens tegelijk.

Wat zal dat er gezellig uitzien. Allemaal op een stoel of bank onder het dekentje en een zak kruidnoten op schoot. Jammie!

Mijn tip voor jou:

Het is het fijn om meerdere projecten op de naald te hebben. Je kunt dan af en toe afwisselen. Dan blijft het leuk.

Smaakt dit blog naar meer? Check dan ook mijn andere haakblogs vol tips en tops. Haakpret genoeg!