Veiligheid bij mensen en niet bij God\ (shopaholic confessions)Veiligheid is bij God te vinden. Dat is bekend. Toch lukt het me niet om dit te laten landen. Veiligheid bij mensen en niet bij God.

Deze week kwam ik erachter dat ik God niet echt vertrouw. In een eerder blog schreef ik dat er iemand zou komen om met me te praten en te bidden. Ze is geweest en ze heeft me echt ergens de ogen voor geopend! Hou je vast, hier komt de grote onthulling! Ik zoek veiligheid bij mensen en niet bij God.

En daardoor hang ik teveel aan mensen, wat ze van me vinden en zoek ik bescherming bij hen.

Echter kan ik deze veiligheid alleen bij God vinden.

Gek hè? Als je iets verstandelijk weet, maar het wil niet landen in je hart en in je gevoel. Daardoor kunnen de paniekaanvallen die ik dagelijks ervaar ook zoveel schade aanrichten in mijn zelfvertrouwen.

De persoon die met me wilde bidden vroeg me bijvoorbeeld waarom ik mijn collega (die verongelukt is) zo miste. Naast dat ik haar als collega en vriendin mis en dat ik het vreselijk vind hoe ze is overleden, zit er ook nog iets ongezonds aan dit gemis. Zij was mijn veiligheid op mijn werk.

Net zoals mijn man mijn veilige haven thuis is. En mijn moeder dat vroeger was. En mijn psychiater mijn houvast is als ik vastloop. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ook mijn kleding geeft me vertrouwen. Als ik er goed uitzie, komt het allemaal goed (shopaholic confessions). Dat was een eye-opener, maar ze heeft inderdaad gelijk.

Ik zoek altijd iemand of iets om me aan vast te houden (soms letterlijk, maar meestal figuurlijk). En natuurlijk is het fijn om mensen te hebben, waar je op mag steunen door dik en dun. Ik zou niet zonder willen, maar meer op mensen steunen dan op God is niet goed.

God moet, mag en wil mijn veilige haven zijn. Hij zorgt voor me, zoals niemand anders dit kan. Daar mag ik op vertrouwen. En dat vind ik dus zo eng!!! Net of ik een vrije val maak.

Toen dit tot me doordrong, merkte ik dat ze gelijk heeft. Dat zit er fout! Ik vertrouw meer op mensen dan op God. Wat erg om dit te moeten toegeven (maar wel eerlijk). Ik denk altijd dat ik zo’n goede band met Hem heb, maar vertrouwen? Ho maar! Dat moet anders.

Veiligheid bij mensen en niet bij God

Daarom dus eigenlijk mijn Bijbel-in-3-maanden-plan. Ik wil Hem vinden, in Hem mijn veiligheid zoeken, bij Hem schuilen, wegkruipen en nooit meer kwijtraken!

En er bovenal op vertrouwen dat als ik val Zijn armen altijd onder me zijn om me op te vangen! Zo wil ik mijn veiligheid niet meer bij mensen zoeken, maar bij God.

Het voelt alsof ik voor een hoog hek sta en ik moet erover heen en dan vertrouwen dat God er aan de andere kant is.

Het blijft voor mij een worsteling om God totaal te vertrouwen, zeker als mijn lijf me in de steek laat. Toch blijf ik hem elke dag zoeken. Ik hoop dat jij dit ook doet.

Vind je het fijn om meer blogs te lezen over mijn kledingshopstopchallenge? Ze staan vol shopaholic confessions, maar ook diverse oplossingen. Kijk maar of het voor jou werkt.

Oh enne, als je nog wat aanmoediging nodig hebt, kijk dan eens in mijn webshop. Ik maakte met mini-gedichten en positieve woorden diverse knipoogjes.