Het begon die ochtend dus met een simpele opmerking. ‘Ik denk dat ik vanmorgen eerst even naar het grof vuil rijd. In de schuur staat nog het een en ander wat weg kan. Heb jij ook nog spullen?’ Dat was echt zo fout. Ik vertel je graag van een opmerking naar een opgeruimde schuur.

Manlief wist niet dat hij met een kleine opmerking een hele stortvloed aan werkzaamheden ontketende. Had hij zijn mond maar gehouden, hihi!

Het gebeurde vorige week. Weet je nog, toen de zon zo stralend scheen en je met zonder (of iets ertussen) jas naar buiten kon. Heerlijk was het! Bovendien was het voorjaarsvakantie. Dus manlief nam een dagje vrij. Had hij dat maar niet gedaan, want hij moest thuis harder aan de slag dan op zijn werk.

Om hem en mezelf een beetje te matsen, heb ik het wel zo gepland dat ik alleen de ochtend druk was met deze opruimerij en ik niet de hele dag in de rommel zou zitten. Ik heb inmiddels genoeg ervaring om in te schatten hoeveel tijd het opruimen gaat kosten.

En hij had het kunnen weten, de arme schat. Hij is een van mijn trouwste fans qua blogs lezen en hij wist dat mijn opruimschakelaar nog op stand ‘aan’ stond. En zijn opmerking triggerde mijn nog sluimerende opruimobsessie.

Heb je al een idee wat er gebeurde? Juist! Ik kreeg enthousiaste plannen om de schuur eens een opruimbeurt te geven. Dit doe ik trouwens elk jaar. Bij de eerste lentestralen gaat het kriebelen en sleur ik de hele schuur leeg.

Niet volgens Marie Kondo, maar voor mij werkt het. Dan sorteer ik wat er weg kan (eerste de grote spullen) en wat mag blijven en vervolgens stamp ik de schuur weer vol (weggooien is namelijk niet een van mijn sterkste punten).

Ik weet dan in ieder geval weer waar alles staat en vaak resulteert het toch in een of twee lege planken (altijd fijn). Daar kunnen dan weer nieuwe spullen staan (ahum).

Dit jaar bleek mijn opruimactie een volle auto grof vuil op te leveren. Manlief was niet echt verheugd. Dit had hij natuurlijk niet verwacht. Ook konden er nog spullen naar de kringloop winkel, heb ik iemand blij gemaakt met een fiets en verdwenen de visspullen richting familie.

Ook Marktplaats kon zich weer verheugen op een aantal advertenties. Om het goed te maken, zijn we ‘s middags wel samen op pad geweest en konden we heerlijk genieten van het zonnetje, van elkaar en ik eigenlijk ook van onze nette schuur.

Even een knipoogmomentje als beloning voor een opgeruimde schuur, hoewel die opgeruimde schuur wat mij betreft al het knipoogmomentje was. Maar ach, manlief moet ik ook tevreden houden, nietwaar?

Van een opmerking naar een opgeruimde schuur leverde ook een opgeruimd hoofd op en dat is ook wat waard.

Van een opmerking naar een opgeruimde schuur

Krijg je ooit de neiging om iets op te ruimen? Stel jezelf dan een tijdslimiet en begin per plank met de grote spullen. Dan heb je al snel het idee dat je veel werk hebt verzet. En niet vergeten: beloon jezelf daarna! Maar niet gaan shoppen, hè? Behalve bij de kringloop winkel. Dat is wel oké (shopaholic confessions).

En bij mijn webshop, want hier staan allerhande digitale producten om andermans dag mee op te fleuren. Dan koop je wel, maar maak je een ander blij. Twee vliegen in een klap.

Hou je haaks!

Alle knipoogmomentjes op een rij vind je op deze pagina. Even naar beneden scrollen en klaar.

Hoe een simpele opmerking leidde tot een opgeruimde schuur