tweedehands scheelt vaak een heleboel geldOnlangs verscheen de nieuwe roman van Marianne Grandia Teken van Trouw. Omdat ik af en toe contact met haar heb, vond ik het leuk om deze bij haar te kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Tweedehands scheelt vaak een heleboel geld.

Hierdoor ontstond echter een probleem: het is het derde deel. Het is los te lezen, maar op de een of andere manier is dat tegen mijn principe. Daar schreef ik al eerder een blog over. Ik wilde niet de volle mep betalen. Daarom dit blog tweedehands scheelt vaak een heleboel geld.

Op zich is het deel los te lezen, dus dat is niet zo’n probleem. Maar als ik eerst boek 3 lees, superenthousiast ben en daarna pas wegduik in boek 1 en 2, ben ik toch bang dat er al een hoop fun verdwenen is.

Bovendien confronteert een incomplete serie me altijd met de gebrokenheid. Klinkt gek, hè? Maar iets wat niet volmaakt is, doet me pijn. Ik probeer zo goed en zo kwaad als het gaat iets incompleets toch te complementeren of er zo’n draai aan te geven dat het toch mooi is.

Gelukkig bestaat er dan zoiets als Marktplaats. Ik had natuurlijk ook naar de boekhandel kunnen gaan en daar boek 1 en 2 kunnen kopen. Als je het geld ervoor hebt, zou ik zeggen: doen. Boekhandelaren hebben het in deze digitale tijd extra zwaar.

Toch is er ook nog een andere mogelijkheid, die als je het als ik ik, wat meer aan de ketting ligt, qua financiën. Omdat mijn webshop vol leuke digitale producten, zoals gedichten en haakpatronen, helaas nog geen succes is, moet je overgaan tot creatieve oplossingen.

Marktplaats is er één van. Vinted ook, maar daar vond ik geen boeken van Marianne Grandia. Daarom even op Marktplaats rondgekeken. Wat ook nog een goede website is, als je op zoek bent naar een boek: boekwinkeltjes.nl. Dat staat ook bomvol boeken: nieuw en tweedehands.

Dit keer vond ik op Marktplaats wat ik zocht en zo bestelde ik deel 1 (Onder Zijn vleugels) en 2 (Koorden van liefde). Even terzijde: ik vind de titels echt heel mooi bij elkaar passen. Ook de omslagen vind ik mooi en harmonieus.

Ook op Marktplaats kun je weleens genept worden. Ook ik heb dat wel meegemaakt. Onlangs nog met een laptop. Manlief en ik (met hartritmestoornissen) reisden af naar Breda. Bleek de verkoper niet thuis te zijn. Zo balen!

Omdat ik me helemaal niet oké voelde, konden we ook niet naar een kringloop in de buurt. Alles deinde door mijn hartritmestoornissen en hoofdpijn (niet echt een wereldcombi) dus we moesten onverrichterzake retour Linschoten. Jammer!

Toch is mijn ervaringen met Marktplaats over het algemeen positief. Vooral met boeken van een christelijke schrijfster verwacht je niet te worden bedrogen. Maar dat is uiteraard geen garantie. 

Ik kijk altijd wel hoe lang iemand al op Marktplaats zit en hoeveel sterren die persoon heeft. Dat helpt. En als ik het niet vertrouw, doe ik het niet.  

Vinted heeft trouwens meestal mijn voorkeur, omdat daar de verzendkosten laag zijn. Zij hebben een deal gesloten met verzenders en je verzendt dus via het bedrijf Vinted.

Je moet soms wel even op je bestelling wachten, maar geduld is een schone zaak. Vooral als de verzendkosten nog geen drie euro zijn.

Gelukkig hoef je via DHL ook niet altijd de volle mep te betalen (€ 4,50), want je kunt ook naar een DHL-punt je bestelling laten leveren. Dat doe ik vaak. Manlief komt er langs naar zijn werk en haalt het op. Supermakkelijk.

Ben zo benieuwd naar de serie Koorden van Liefde, Onder Zijn vleugels en Teken van Trouw. De titels alleen al zijn een feestje. Ik heb Marianne beloofd dat haar boek bovenop de enorme stapel ligt, dus ik hoop er snel aan te beginnen.

Inmiddels heb ik deel 1 gelezen. Ik was erg benieuwd hoe Marianne als vrouw de keuze kon maken om de hoofdpersoon een man te laten zijn. Gelukkig zijn er meerdere hoofdpersonen en op een mooie, integere manier vlecht ze de karakters aan elkaar. Een geloofwaardig en gevoelig boek. 

Om nog even terug te komen op die stapel boeken; dat is ook wel een dingetje waar ik mijn verzamelwoede in terug zie: de aantallen boeken die ik koop (shopaholic confessions).

Die kan ik nooit allemaal lezen. Toch kan ik het niet laten om ze bij een kringloop of rommelmarkt te shoppen. Tweedehands scheelt vaak een heleboel geld. Gewoon het idee dat je een koopje scoort, is al genoeg motivatie om in te slaan. Haha!

Dan voel ik me minder schuldig, omdat het daar niet zoveel kost. Het is best lastig als je een echte shopper bent (om wel dan niet je negatieve gevoelens in weg te stoppen). 

Van kinds af aan ben ik al een echte lettergekkie. Ik las alles wat los en vast zat. Goud-Elsje, de Kameleon, Bianca, Manege Picadero, de Vijf en niet te vergeten Cissy van Marxveldt, Sanne van Havelte en Agatha Christie.

Voordat internet bestond en ik het haken had ontdekt, verslond ik ze. Nu staat het wat op een laag pitje, terwijl ik nog steeds een echt boekenbeest ben.

Ik schreef er zelf een grappig gedicht over. Meer gedichten vind je op mijn website en in mijn webshop, helemaal omgewerkt tot printklare kaartjes vol positieve woorden. Hoe leuk is het om iemand te verrassen met iets liefs op een kaartje of bij een cadeautje. 

Soms kies een boek alleen al voor de cover of de titel. Niet de standaardboeken, maar even out of the box. Zo ben ik onlangs met boeken van Santa Montefiore begonnen.

Haar schrijfstijl vind ik fantastisch. Wel jammer dat haar levensovertuiging niet strookt met de mijne, maar ik word wel geïnspireerd door de manier waarop zij schrijft. 

Tweedehands scheelt vaak een heleboel geld

Haar boeken scoor ik ook via kringloop, rommelmarkten en Marktplaats. Vooral als je een stapeltje tegelijk kunt kopen, compenseert dit de eventuele verzendkosten.

En als ik ze uit heb, zet ik ze in onze minibieb. Dan kunnen ze weer naar iemand anders. 

Tweedehands scheelt vaak een heleboel geld. Dat is dus echt een knipoogje. Ook voor meubels en andere woonaccessoires is Marktplaats ideaal. Lees het blog maar over mijn tweelingkast. Echt te leuk!

Hou je haaks!

Alle blogs met knipoogjes vind je onderaan deze pagina. Lees en geniet!