tassen vullen met mooie spullen - knipoogje

Tassen vullen met mooie spullen

Dat ik daar zelf niet op ben gekomen! Dat vind ik jammer, maar het idee is lumineus! Mijn vriendin kwam met het idee en sindsdien gaat het niet meer uit mijn hoofd. Tassen vullen met mooie spullen.

Net als ik kan zij echt genieten van mooie spulletjes. Maximalisme heet dat. Omdat we geen van beide een hamsteraar willen zijn, gaat er ook regelmatig wat weg.

Onlangs brachten manlief en ik nog een hele auto vol spullen richting kringloop. Best wel beschamend als je ziet hoeveel spullen ik dan in de loop van de tijd heb ingeslagen (shopaholic confessions).

Dat kwam vanwege de aanschaf van een andere kast met een nieuwe bestemming.

Maar heerlijk hoor, al dat ruimen (hoewel manlief er echt een hekel aan heeft). Doordat je alles weer in je handen hebt, kun je ook weer van spullen afstand nemen. Tassen vullen met mooie spullen is dan heel makkelijk.

Door al dat opruimen, stak ik mijn vriendin aan met het opruimvirus. Maar zij bracht haar spullen niet naar de kringloop. Nee, zij bedacht iets anders. Iets heel origineels.

Zij maakt tasjes. Die tasjes deelt ze dan uit, aan haar dochters of mensen om zich heen. Gewoon een knipoog. Haar dochter maakt dan een filmpje als ze het tasje uitpakt. Hilarisch!

Het kan echt van alles zijn wat je in het tasje doet. Je snapt dat ik de afgelopen dagen alleen maar aan tasjes denk en wat ik erin kan stoppen.

Omdat onze minibieb buiten geen succes is helaas, heb ik besloten die op te ruimen. Er lagen zelfs vieze boekjes tussen. Nou ja, wie die erin heeft gestopt!

Nu moet manlief weer met twee dozen richting kringloop, want die boeken zijn echt niet meer leuk om weg te geven. De vieze boekjes zijn richting oud-papierbak verdwenen.

Wij wonen in een doodlopend gedeelte van de straat, dus vandaar dat we niet zoveel aanloop hebben. Bovendien ben ik geen dumpert. Jammer, maar nu ik dat idee voor de tasjes heb, vind ik het niet erg meer.

tassen vullen met mooie spullen - minibieb - knipoogje

Zo kan ik veel gerichter knipoogjes uitdelen en dan kan ik meteen in zo’n tasje een fotoprint (zie mijn webshop) met een bemoedigend gedichtje erop toevoegen. Helemaal leuk toch?

Tasjes als knipoogje voor iemand die het nodig heeft

Mijn vriendin krijgt het eerste tasje. Ben zo benieuwd! En mijn zoons trakteer ik ook op een tasje en wie weet wie nog meer. Als ik de inhoud beperk tot brievenbuspakketjeformaat, kan ik ze zelfs opsturen. Tasjes vullen met mooie spullen is zo leuk!

Ik moet wel uitkijken dat ik in mijn enthousiasme niet helemaal los ga en weer ga shoppen (shopaholic confessions). Dan mist dit leuke initiatief zijn doel.

Mezelf beperkingen opleggen zorgt er vaak wel voor dat ik niet te erg uitpak en niet alles het huis insleep, omdat ik weer een briljant idee heb en dit resulteert een stroom aan aankopen.

Als het echt te gortig wordt, kunnen we altijd nog een ritje kringloop plannen. Onze buffetkast is daar ook heen verdwenen, omdat niemand hem wilde. Gisteren was ik even bij die kringloop en hij was verkocht.

Hopelijk heeft iemand anders er heel veel plezier van. Dat is het mooiste wat er is: je vreugde delen door een knipoogje. Spullen die je niet meer gebruikt uitdelen aan iemand anders. Tassen vullen met mooie spullen om uit te delen.

Daar zijn we voor gemaakt: uitdelen wat je hebt en zo een ander blij maken.

Hou je haaks! Wie ga jij blij maken met een tasje vol met (mag ook minder) mooie spullen? Ben benieuwd!

Meer knipoogjes vind je onderaan deze pagina.