Vaak begint het met iets kleins. Ook dit keer was een kleine opmerking (van manlief) de start van een hele reeks verschuivingen in huis. Graag vertel ik je over het opruimen van kasten met super resultaat.

Op zolder heb ik mijn hobbyruimte. In deze kamer staat ook een bed. Hier slaapt nooit iemand op, dus dat bed heeft manlief gedemonteerd (op mijn verzoek) om extra knutselruimte te maken. Nu ontstond er plaats voor een tafel, waar hij of ik aan kan hobbyen.

Alleen hadden we geen tafel op voorraad om daar neer te zetten. Tegenwoordig proberen we eerst te bedenken hoe we dit soort problemen kunnen oplossen zonder geld te investeren. Dat is ook nog eens lekker duurzaam.

Ook dit keer bleek de oplossing kostenvrij te zijn.

Mijn hobbyhoekje (zie blog:) gebruikte ik nauwelijks, dus het idee ontstond om deze tafel te gebruiken en de kast weer in de originele stand te zetten (met zijn rug tegen de muur).

Nog niet zo lang geleden, hadden we naast deze kast (toen hij nog tegen de muur stond) een open haard. Die was vorig jaar verwijderd.

Nu plaatsten we deze kast dus op de plek van de open haard. Dit zorgde er meteen voor dat de lelijke plek op de muur niet meer opviel.

Het volgende probleem wat nu opdoemde, was het feit dat er aan de linkerkant van de kamer meer gebeurde dan rechts.

Links stonden de tv en een grote vitrinekast. Ook staat er een boekenkast en dat op een kleinere ruimte dan aan de rechterkant van de kamer. Inmiddels had ik mijn BFF gebeld.

Zij durft vaak net iets meer dan ik, dus we konden haar input goed gebruiken. Ze begreep ons probleem.

Toen ik aangaf dat er links ook meer gebeurde dan rechts, stelde ze de vraag: ‘Waarom zet je die kast dan niet daar?’ Die kast is een hoge vitrinekast, gevuld met servies, boeken, hobbyspullen, radio- en tv-apparatuur, etc. Doordat ik last heb van verzamelwoede, heb ik heeeeeeeel veel spullen.

Dat betekende dus een kastenwissel van jewelste en wie mij een beetje kent, weet dat ik heel veel spullen heb. Dus dat zou een hele berg werk (en rommel) betekenen.

Toch besloten we ervoor te gaan (slik!) Op de foto zie je slechts een deel van de spullen. Ook de rest van de kamer was gevuld met kastinhoud. Best confronterend! Ik hou van shoppen en voel me hier als ik alles zo uitgestald zie, toch wel een tikkie schuldig over (shopaholic confessions).

Alle spullen moesten dus de kast uit om die te kunnen verslepen. En dat gold niet voor 1 kast, maar voor beide. Om half 1 vond de grote verhuizing plaats.

Daarna volgde de kasten stoffen, soppen en opnieuw inruimen. Dit kostte me al het doorzettingsvermogen wat ik heb, want dat moest ik in mijn eentje doen (volkomen logisch nietwaar?).

Het bedenken van zo’n inpandige verhuizing is inspiratie, maar het afmaken en niet afhaken is karakter. Een goede mindset is hierbij onontbeerlijk.

Het meeste is van mij (iets om over na te denken). Om half 5 was alles ingeruimd en kon ik gaan zitten en genieten van het eindresultaat. En weet je?

Het is zo ontzettend mooi geworden, dat ik eigenlijk niet kan geloven dat dit ons huis is. Echt een vet knipoogmomentje, waar ik graag nog eens aan terugdenk.

Het opruimen van kasten met super resultaat

De moraal van dit verhaal? Vraag hulp als dat nodig is en ga er dan voor! Je zult zien dat het opruimen van kasten met super resultaat ook bij jou zal slagen. Een beetje doorzettingsvermogen kan in ieder geval geen kwaad en een hele goede beste vriendin (BFF).

Hou je haaks!

Alle knipoogmomentjes op een rijtje vind je op deze pagina.

Hoe het opruimen van kasten leidde tot een super resultaat