Soms moet je het verdragen - knipoogje

Soms moet ik het verdragen

Mijn zoons liggen in een deuk als ze me bezig zien. De opmerkingen zijn niet van de lucht. Daarom dans ik alleen als ze niet in de buurt zijn, maar soms kan het niet anders en dan moeten ze het maar verdragen. En ik hen en hun opmerkingen. Soms moet ik het verdragen. Het geplaag, gelach en gegrinnik.

Je denkt misschien: dansen. Hoe zit dat? Luister, huiver en glimlach.

Omdat ik steeds zwaarder word door de overgang en het thuiszitten, werd het hoog tijd een remedie tegen dit probleem te verzinnen. Maar wat?

Een hele zoektocht naar meer beweging volgde en ik heb nu iets superleuks gevonden, wat ik graag met je deel. Want zeg nu zelf: als je iets tegenkomt, wat werkt, wil je dit toch delen?

Ik had al vaker een programma gekocht met allerlei dancemoves en oefeningen, maar meestal waren het te ingewikkelde oefeningen of ze waren te heftig voor mijn hypermobiele body.

Dansen als knipoogje

Toen ik bijna de hoop had opgegeven om nog iets leuks tegen te komen, verscheen er een reclame op Facebook met  hierin superleuke, makkelijke, rustige danspasjes. Het heet Body Groove en ik was op slag verliefd. Dat leek me wel wat.

Bovendien was het helemaal niet duur en dat is fijn voor een shopaholic, zoals ik ben (shopaholic confessions). Voor slechts € 5 per maand heb je toegang tot een hele databank aan danspasjes en workouts. Een echte aanrader.

Ik maakte een printscreen van de app, zodat je ziet hoe het eruit ziet. En er is nog veel meer.

Het is in het Engels, maar de filmpjes zijn zo duidelijk. Zelfs als je die taal niet spreekt, is dat geen punt.

soms moet je het verdragen - closeup - knipoogje

Je danst met een hele groep mee en is mega-opbouwend. Je moet wel gaan glimlachen en dat voelt je lijf.

Elke dag dans ik nu een halfuurtje tot grote hilariteit van mijn opgroeiend grut. Met een grote grijns wordt er naar mijn gestuntel gekeken, want het ziet er natuurlijk nog niet zo gestroomlijnd uit.

Maar weet je, dat maakt mij geen bal uit. Ik geniet van de dansoefeningen, het leuke format waarin het gegoten is en de beweging die mijn body krijgt.

De kilo’s vliegen er nog niet af, maar ik heb er wel plezier in en dat is ook wat waard. Bovendien voel ik echt dat mijn lijf qua bewegingen soepeler wordt en qua loshangend vel steviger. Soms moet ik het verdragen dat ik nu eenmaal niet lichter ben.

Om een voorbeeld te geven: eerst kon ik mijn benen niet eens meer fatsoenlijk omhoog krijgen als ik mijn schoenen aan trok. Nu trek ik ze met gemak weer een stuk hoger op.

Een knipoogje om een troosteloze dag door te komen

Dat deel ik uiteraard luidkeels met iedereen en ik laat ze ook de filmpjes zien die supereasy en leuk zijn. Echt een knipoogje om mijn soms wat troosteloze dag door te komen.

Er wordt in deze workouts ook gewerkt aan je balans. Dat is voor mij ook geen overbodige luxe bij mijn evenwichtsproblemen. Nu mijn balans wat beter wordt, hoop ik dat ik mijn duizelingen wat beter op kan vangen.

Je merkt het: ik ben superenthousiast en nee, ik heb geen aandelen.

Ik word er ook niet beter van, financieel dan. Maar wel qua gezondheid en het grote voordeel is, dat ondanks het feit dat ik niet zelfstandig naar buiten kan, ik toch heerlijk kan bewegen.

En als het moment komt, dat mijn lijf wel doet wat het moet, ik niet ook nog eens heel hard hoef te werken aan mijn conditie. Hierdoor vertrouw ik erop dat mijn herstel ook sneller zal gaan.

En intussen bid ik, vecht ik en doe ik wat ik kan. Dan mag ik erop vertrouwen dat God de rest doet.

Soms moet ik het verdragen dat het niet anders is. Dat ook ik onderdeel van de gebrokenheid ben en het leven niet maakbaar is.

Heb jij ook nog leuke tips die helpen om wat beter in je vel te gaan zitten? Deel ze met de mensen om je heen.

Zo zijn de fotoprints in mijn webshop die ik ontwerp ook helemaal leuk om met iemand te delen die het moeilijk heeft, fysiek of geestelijk. Een knipoogje om zo je dag door te komen is zo waardevol en belangrijk.

Ik kan niet zonder.

En die opgeschoten zoons van me? Die kijken straks lekker op hun neus als hun mams weer strak in haar velletje zit. Dus…

Aan hen heb ik een hele dichtbundel Mammoedig gewijd. Vol tragi-komische gedichten over het moederschap, wat een hele klus is. Vooral als je zelf niet altijd lekker in je vel zit.

Hou je haaks!

Alle knipoogjes op een rijtje vind je onderaan deze pagina.