Wat doe je als je veel wensen hebt, maar als je financiële situatie het niet toelaat om veel te investeren? Dan heb ik hier een supertip voor je. Loop dan eens binnen bij de kringloop. Er staat altijd wel iets leuks. Shoppen bij de kringloop is leuk!

Zelf ben ik heel gevoelig voor verzamelen en shoppen (shopaholic confessions). Hierover heb je ook in eerdere blogs al kunnen lezen. Nu ik de naam van mijn bedrijf Annets Alfabet heb genoemd, kun je op je klompen aanvoelen dat er een nieuwe verzameling in de maak is.

Daarom vind ik het heel leuk om bij de kringloop winkel op zoek te gaan naar leuke alfabetjes en natuurlijk ook leuke Disney-items. Onze oudste spaart Donald Duckjes, dus in die hoek moet ik ook altijd even kijken (waar niet?).

Zelf heb ik ook nog een All Stars tik. Maar ja, wat wil je: er staan letters en stippen op. Niet zo moeilijk, toch? Ik heb ze inmiddels in alle kleuren van de regenboog. Ze hangen zelfs als woondecoratie in de huiskamer. Niet zo standaard, wel heel leuk.

De maat maakt me inmiddels niet zo heel veel meer uit. Ik heb er al genoeg waar ik met mijn voeten in pas.

Afgelopen dinsdag wipten manlief en ik weer even binnen. Bij het speelgoed check ook altijd even bij leuke spellen met letters. Je bent een lettergekkie of je bent het niet.

Toen viel mijn oog op een netje met hierin een soort zandbakvormpjes met letters! Yes. Eerst even mijn oog teruggestort waar het hoort (flauw!) en daarna de vormpjes eens bekeken.

Het hele alfabet zou erin moeten zitten. Dat is altijd wel een klein puntje: je moet er maar op vertrouwen dat het compleet is. Thuisgekomen meteen gecheckt en jawel, het was compleet. Zo leuk!

Op een volgende speurtocht ben ik nog een keer eenzelfde netje tegengekomen. Van deze setjes en andere bakvormpjes heb ik foto’s gemaakt. Deze foto’s heb ik bewerkt met een filter en hier digitale producten van gemaakt. Leuk om uit te printen en cadeau te doen. Je vindt ze in mijn shop.

Wat er ook nog stond, was een klein Mickey Mouse beeldje. Hij staat op een filmrol. Te leuk om niet mee te nemen, hoewel ik me probeer te beperken tot de Disney Traditions en de Britto’s. Maar voor deze maakte ik een uitzondering. Je ziet hem op de foto staan. Schattig is ie, hè? Shoppen bij de kringloop is leuk en kost niet veel. Heerlijk voor een shopaholic zoals ik.

Omdat hij in de vitrinekast stond, dacht ik dat ie wel duur zou zijn. Niets was minder waar. Voor twee euro werd ik de nieuwe eigenaar. Yes! Dat zijn de leukste aankopen.

Ik heb hem een mooi plekje gegeven bij mijn kerstdorpje van Lemax. Erg cute. Hoe schattig. Dat kun je op de foto zien (zoals gezegd).

Ik weet nog niet precies wat ik met het alfabet ga doen. Er broedt wel iets, maar dat is nog niet concreet. Iets met foto’s en kaarten.

En trouwens, het is gewoon leuk om weer een alfabetje te hebben voor mijn verzameling.

Update: inmiddels weet ik wat ik ermee doe en maak ik fotofiles met hierop een foto van de lettertjes en een gedichtje. Om aan anderen of jezelf cadeau te doen als knipoogje. Iedereen kan immers wel wat aanmoediging gebruiken?

Shoppen bij de kringloop is leuk

Loop ook eens een kringloop winkel binnen. Er is altijd wel iets leuks te shoppen. Shoppen bij de kringloop is echt leuk! Bovendien kun je je aankopen aftrekken als gift bij de Belastingdienst. Als je bij een Noppes koopt tenminste.

Op zoek naar meer knipoogjes? Dat kan onderaan deze pagina. Alles voor een goede mindset als je leven lastig is.

Hou je haaks!

Shoppen bij de kringloop is leuk!