Hoe gaaf is het als je tot de ontdekking komt dat een van je favoriete schrijvers boeken heeft geschreven die je nog niet hebt gelezen. Echt een knipoogje.

Toen ik mijn man leerde kennen, was hij dol op lezen, net als ik. Een gezamenlijke hobby is altijd leuk. Ik zat toen nog in de fase van de streekromans, maar was altijd bereid iets anders te proberen.

De boeken die hij graag las waren die van Dick Francis, thrillers uit de paardenwereld. Omdat ik dit zeer interessant vond klinken ( ik wilde al zo lang iets met paarden), las ik ook een boek. Meteen was ik verkocht! Vanaf pagina een word je in het verhaal gezogen en dat gaat door tot het einde. Heerlijk!

Toen Dick ouder werd, schreef hij samen met zijn zoon de boeken. Nog wat later nam zijn zoon het helemaal over. Wij waren helemaal verslingerd geraakt aan zijn boeken. Echter, op een gegeven moment werden ze niet meer vertaald in het Nederlands.

Hierdoor verdwenen ze een beetje uit zicht. Totdat wij in de woonkamer een enorme boekenkast neerzetten en alle boeken weer door onze handen gingen. Ook die van Dick en Felix Francis. Gelukkig schrijft de zoon net zo goed als zijn vader.

Ontdekking

Tijdens zoektocht op internet ontdekten we dat we nog wel zeven boeken waren van Felix die wij nooit hadden gelezen. Hoe fijn is een dergelijk ontdekking! Ik heb ze besteld (in het Engels) en je weet wat ik deze zomervakantie ga doen: lezen! Ik kan niet wachten!

Ik kan zo blij worden van dit soort geluksmomenten, knipoogjes. Daarom ben ik begonnen mijn eigen verzameling digitale prints te maken met het alfabet als basis. Zo heerlijk om daarmee bezig te zijn. Er is altijd weer iets nieuws te ontdekken, net als bij een nieuw boek. Heerlijk! Vandaag daarom de O van ontdekking.

Het ontspant me en maakt dat ik mijn verzamelzucht kan ombuigen tot iets positiefs. Blij word ik daarvan.

Ik word ook blij van het idee dat er nog een stapeltje boeken op me ligt te wachten, die me gegarandeerd meenemen in de paardenwereld.

Hou je haaks!

Ontdekking knipoogje 159